diumenge, 2 de setembre de 2012

musclos al vapor


COM AL RESTAURANT

Plat ràpid, i només amb dos ingredients, que més voleu? El més entretingut és netejar-los, però podem ser més escrupulosos o menys. També en veurem de més bruts que d'altres. A vegades els més bruts són els de viver i a vegades és a la inversa.
Intenteu comprar-los quan els veieu nets i us estalviareu feina.
El truc és servir-los acabats de fer, ben calents.







INGREDIENTS:

1/2 quilo de musclos

2 fulles de llorer


Netegem els musclos una mica. El principal és treure la part de fregall de fora i estirar una mica amb el mateix ganivet el que surt de dins la closca per treure'n el màxim. De fet aquesta part és la desagradable quan mengem musclos, és per això que molta gent no en menja o no els agrada. Per tant us aconsello que quan els mengeu acabeu de treure el fregall amb el dit abans de posar-los a la boca, ho agraireu.

Agafem una cassola no gaire fonda, que ens càpiguen els musclos. Els posem ja ben nets i esbandits a dins amb les dues fulles de llorer. Els esquitxem un parell de vegades amb aigua i els tapem, ben tapats.

Els posem al foc i quan estiguin obrets ja es poden apagar. Els manteniu tapats fins a l'hora de servir.

Aquests són ben senzills i bons. També els podeu fer a la belga, amb vi blanc i api, o boles de pebre negre i vi blanc...










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada