dimarts, 25 de setembre del 2012

estofat de porc al vi negre

CARDAMOM

Què, us sona? Doncs és una espècie molt utilitzada a l'orient mitjà. Te un toc de llimona que la fa molt especial. Us aconsello comprar-ne quan en trobeu -que no és fàcil-, la podreu fer servir per fer cuscus o un xai al forn... ja veureu com hi trobareu moltes utilitats. Aquí l'he usat en aquest estofat de porc amb vi, un plat gens adequat pel nostre amic Salama que ha tornat al Sahara. Un petó per ell.





INGREDIENTS:

300 grs de carn magra de porc a trossos quadrats (també podria fer-se amb secret de porc)

1 ceba petita

3 llavors de cardamom

1 tros de pela de llima

2 tasses de vi negre

1/2 tassa de vi de porto, brandy o algun vi dolç fort

2 pastanagues grans

oli, sal i pebre


Agafem una cassola no molt ample i hi posem un raig d'oli que cobreixi el fons i la posem al foc. Salpebrem la carn i l'afegim a la cassola quan l'oli estigui calent. L'anem tombant perquè es rosteixi per tot arreu.

Pelem la ceba i la ratllem a sobre de la carn quan estigui daurada. Hi afegim el cardamom i la pell de llima. Penseu que la pell només ha de ser el tros verd, no aprofiteu el tros blanc que amargueja.

Quan la ceba estigui transparent, com que està ratllada no trigarà gaire, hi afegim el vi i el brandy i ho deixem a foc fort 5 minuts.

Després abaixem el foc i ho tapem i ho deixem a foc baix durant mitja hora , fins que es begui tot el vi.

Mentre es fa la carn farem l'acompanyament. Avui hi posem pastanagues però també es pot acompanyar amb daus petits de moniato i patates fregides. A part que el color contrasta molt el gust dolç tant de pastanagues com de moniato hi va molt bé a aquest estofat.

Per preparar les pastanagues les pelem i les tallem a tires primes. POsem una paella al foc amb un rajolí petit d'oli. Les posem a la paella i les anem saltejant, les amanim amb sal, una mica de sucre i hi molem una mica de pebre de 5 baies, d'aquell que te tots colors.


T'agraden els estofats? Prova el goulash .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada