dijous, 24 de maig del 2012

macarrons amb carxofes

PER SI ENCARA TROBEU CARXOFES

El fred no ens deixa del tot. Com que aquests dies encara no fa calor, les mates de carxofes encara van donant carxofes. L'altre dia passant per la carretera vaig veure que en collien encara en un camp. Abans de comprar-les, però assegureu-vos que estan bé. Han d'estar les fulles apretades, no han d'estar obertes i les fulles han de tenir un color verd, quan les puntes estan negres malament. És una mena de verdura que si no fa goig val més no comprar-la. Doncs si encara en trobeu de bones us dono una altre recepta amb carxofes, aquesta vegada amb pasta.








INGREDIENTS:

4 carxofes

200 grs. de macarrons dels més petits

1 brick de crema de llet

4 nous senceres

1 gra d'all

oli, sal i pebre


Posem una olla al foc amb sal, quan l'aigua bulli hi tirem els macarrons i els fem el tems que digui l'envàs.

Mentre triem bé les carxofes, ja sabeu que aquest és el seu secret, no les hem d'aprofitar massa. Primer tallem una mica la cua i traiem totes les fulles de l'exterior fins  que arribem a les fulles tendres de dins, que es parteixen soles amb la mà de tendres que estan. Repelem la banda del tronc, deixant només la part més blanca. Tallem tota la part de dalt de les fulles, que és la part externa i la part més dura d'elles, de manera que ens haurà quedat només el cor, que és la part que s'aprofita.

Quan les tenim triades, les tallem a làmines primes i les posem en una cassola amb una mica d'oli al fons. Amb el foc mig les passarem per l'oli perquè s'estovin una mica.

Mentre, posem la crema de llet en un pot batedor i li tirem també les nous un polsim de sal i pebre i ho passem tot plegat pel túrmix.

Agafem un all i quan estiguinles carxofes ja cuites el tirem a la cassola ben picat. Hi donem un parell de voltes perquè l'all es faci una mica i s'impregni tot plegat de l'aroma de l'all.

Quan els macarrons ja estan cuits es poden afegir a la cassola, ben escorreguts. Recordeu que si apagueu el foc molt abans d'afegir-los a la cassola no els deixeu amb l'aigua de cocció perquè es continuaran coent. Els hi heu d'afegir un bon raig d'aigua ben freda, que això pararà la cocció i impedirà que es passin.

Un cop afegits a la cassola s'hi dona un parell de voltes que es barregi tot plegat i s'hi afegeix la crema de llet amb les nous. Es deixa uns dos o  tres minuts més que la crema de llet arrenqui a bullir i ja es poden servir.







2 comentaris:

  1. Em tornen boja les carxofes, però com tu dius, ja no en queden gaires. Haurem de tirar de la conserva... Uns macarrons deliciosos. Els hauré de tastar ben aviat! ;)

    Petonets!

    ResponElimina
  2. doncs ja ho veus, superfàcil. Bon profit, ja em diràs!

    ResponElimina