dimarts, 22 de maig del 2012

crema de xampinyons

LA TEXTURA

El més important d'una crema és la seva textura. Si la fem massa espessa, ens queda tipus puré i no és agradable, però si és massa clara queda aigualida i poc gustosa. Sempre és millor deixar-la una mica espessa i sempre som a temps d'aclarir-la una mica amb caldo, aigua i una mica de sal o crema de llet. Si la veieu massa clara ja d'entrada, traieu una mica de suc abans de passar-la pel turmix.
En aquesta li donarem un extra de gust amb un truc: els ceps secs. Encara que resulta un producte car, és suficient amb poca quantitat per donar gust. En podem tenir una petita quantitat en un pot de vidre, que tanca hermèticament i s'aguanta molt temps.
Si us agraden les cremes no deixeu de provar també : crema de pèsols , crema d'espàrrecs , sopa de tomàquet o la crema de carbassa .






INGREDIENTS:

1/2 quilo de xampinyons

2 pastanagues

1 porro gran

1 ceba

4 làmines de ceps secs

oli, sal i pebre negre


Posem en remull les làmines de ceps amb aigua.

Pelem les pastanagues i la ceba. Tallem la part més verda del porro i li traiem les primeres dues capes. Li fem un tall de dalt a baix sense arribar a l'altre cantó. Això ens facilitarà treure-li la terra que li queda entre fulla i fulla, l'esbandim bé i li sortirà tota.

Tallem les verdures a quadrats petits. Primer en fem tires i després quadrats.

Agafem una olla i la posem al foc amb una mica d'oli al fons, just que quedi cobert. Hi tirem a dins les verdures tallades i ho deixem a foc mig amb l'olla tapada fins que s'estovin. Ja veureu que deixen anar suc i es van estofant. Hi afegim una mica de sal i pebre.

Tallem la part de la terra dels xampinyons i els passem per aigua per netejar-los bé. Els tallem a trossos.

Quan les verdures estiguin toves hi posem els xampinyons i els ceps que s'hauran estovat, hi podeu tirar la seva aigua també, que dona gust. Deixem que es cogui tot plegat i quan veiem els xampinyons de color marró fort ho cobrim d'aigua, just cobrir-ho, no en poseu en excés. Ho deixem bullir uns deu minuts tot plegat i ja es pot apagar el foc.

Passeu la sopa pel turmix fins que obtingueu una crema ben fina. Si és massa espessa hi podeu tirar una mica de crema de llet, o de llet. Si hi heu posat massa aigua us quedarà massa clara i per espessir-la s'hi poden tirar un parell de cullerades de maizena desfetes en una tasseta d'aigua i posar-ho al foc fins que bulli. Remeneu-ho bé perquè no surtin grumolls. Tot te solució!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada