dimarts, 1 de maig del 2012

biquini

EL TÍPIC ENTREPÀ

Tothom sap fer un biquini però jo us explicaré uns trucs per fer un superbiquini. Començarem pel pa, en lloc de posar-hi un pa de motlle normal i corrent per què no hi posem el pa "estil mediterrani" del Mercadona? És un pa de motlle una mica més gran que els normals, té mida com de llesca de pa de pagés. A més és molt gustós perquè porta una mica d'orenga, tomàquet i olives negres.








INGREDIENTS:

4 llesques de pa de motlle "estil mediterrani"

2 talls  generosos de pernil dolç

2 talls de formatge manxego tallat prim (res dels formatges cremosos ja tallats)

mantega


Traiem primer els ingredients de la nevera, la mantega el pernil dolç i el formatge manxego. No és cap tonteria, ho hem de fer abans que res perquè necessitem que la mantega estigui a temperatura ambient.

Posem una planxa al foc que s'escalfi bé.

Tallem el formatge prim i en fem prou quantitat per cobrir les dues llesques.

Posem uns daus de mantega a la planxa perquè es desfacin i abaixem el foc a una mica menys de la meitat. Hi posem les quatre llesques de pa. Si no ens hi caben les posem en dos torns. Això és el més important, les llesques de pa les torrarem tant del costat de dins com del de fora. El foc ens convé baix perquè es vagi torrant mica en mica i no se'ns cremin.

Quan estan torrades d'un cantó en traiem dues, afegim una mica més de mantega a la planxa i les altres dues les tombem i les deixem al foc. A sobre de cadascuna hi posem el pernil dolç i el formatge a talls prims. Posem la llesca que hem tret a sobre de cada biquini. Hi posem una mica de mantega a sobre escampada perquè es vagi escalfant. Quan ja estigui torrada la llesca de baix tombem el biquini i el pressionem cap a baix perquè es planxi una mica. Quan ja estigui l'últim costat torrat el podem treure.

S'ha de menjar ràpidament que fred no val res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada