dissabte, 3 de març de 2012

macarrons amb coliflor gratinats


VISCA EN JAIMIE!

Una altre recepta del meu programa preferit de cuina, el d'en Jaimie Olivier. És un fenòmen. Per mi és una nova manera de menjar coliflor, ja sabeu que no és lo meu això de la coliflor.
Amb pasta i gratinat al forn boníssim, a més preneu nota del gratinat que no és precisament amb formatge!





INGREDIENTS:

2 tires de bacon

1/2 coliflor no massa gran

150 grs de macarrons o pasta gruixuda

un tros de barra de pa sec, com 4 llesques primes

100 grs formatge ratllat

1 gra d'all

1 brick de 125 ml de crema de llet

romaní

oli i sal

Posem una olla amb aigua abundant i un grapat de sal al foc. Esperem que l'aigua bulli.

Traiem la part de les fulles i el tronxo gruixut a la coliflor. La tallem en tres trossos grans. Ho posem en una olla i li tirem els macarrons i l'aigua calenta pel damunt fins que cobreixi. Hi posem un raig d'oli i ho deixem fent a foc mig amb la tapadora mig tapada per tal que no s'evapori massa depressa l'aigua.Si fes falta en podriem afegir una mica d'aigua. Ho tindrem al foc fins que la pasta estigui cuita, mireu el temps que posa l'envàs.

Agafem una paella i hi posem les tires de bacon sense gens d'oli perquè es torrin i quedin cruixents.

Preescalfem el forn al màxim.

Quan la pasta estigui feta l'escorrem i reservem una mica de suc per si ens fés falta.

Ho posem tot plegat en una plàtera d'anar al forn,  mirem d'aixafar la coliflor perquè els trossos no siguin tan grans, hi afegim el formatge ratllat, la crema de llet i l'all ben triturat i ho remenem tot bé.

Agafem el bacon, el pa, el romaní i un raig d'oli i ho passem tot pel robot e cuina o pel turmix, ens ha de quedar com un pa ratllat. Posem el pa per sobre de tot i ho gratinem al forn a 200º uns deu minuts.







Cap comentari:

Publica un comentari