diumenge, 11 de desembre del 2011

gratinat d'albergínia i patates

GRATINATS, PLATS D'HIVERN

Ah, jo no tinc forn o  el tinc però fa tres anys que es va espatllar! Ja està bé, un forn és molt necessari per cuinar, nois! Però bé penseu que els gratinats es poden fer fins i tot en un microones si el poseu en posició grill. És tot el que us puc dir del microones, ja sabeu que jo sóc de la secta de no tenir microones, per què? Doncs perquè sí. Que esperàveu tota una disquisició científica?







INGREDIENTS:

1 albergínia

1 patata gran

1 bric de llet per cuinar

1/2 llauna de tomàquet triturat

mozzarella fresca (d'aquella que vé amb aigua)

porradell (son aquelles tiges verdes primetes amb gust de ceba. Si no en teniu es pot fer igualment)

orenga

sal i pebre negre


Pelem la patata i la tallem a rodanxes primes, com de mig centímetre. En aquests moments l'aparell firaire aquell que us recomano és especialment útil.

No cal pelar l'albergínia si és fresca i te la pell tersa. Tallem-la a rodanxes primes també, però no tant.

Encenem el forn al màxim.

En una  paella no gaire gran fem la salsa de tomàquet. Hi posem un raig d'oli que cobreixi el fons només i hi posem el tomàquet triturat de llauna, una mica més de mitja llauna. Hi posem sal i sucre i una mica d'orenga i ho deixem fer a foc mig uns set minuts i apaguem el foc.

Agafem una paella amb oli al fons i hi posem les patates i les fregim per un costat i per l'altre. No s'han de torrar ni enrossir, només que quedin toves.

Agafem una plàtera d'anar al forn més aviat petita i hi posem una mica de crema de llet al fons ben repartida. A sobre hi anem posant les patates fregides i els hi posem sal i pebre.

Quan les tinguem totes fetes fregim també les albergínies. Primer d'un costat i després de l'altre, es faran més depressa que les patates.

Mentre fregim les albergínies tallem per sobre de les patates el porradell a trossos ben petits amb unes tisores i hi acabem de posar la crema de llet.

Ara farem una altra capa amb les albergínies fregides els hi posem sal i finalment quan estiguin totes col·locades hi tirem per damunt la salsa de tomàquet i la mozzarella feta a talls prims per sobre.

Ho gratinem la forn uns 7 minuts. Per gratinar heu d'encendre només la part de dalt del forn. Com que tot està ja cuit només volem que el formatge faci una crosta a la part de dalt.
Si és al microones haureu de consultar el llibre de instruccions perquè no en tinc ni idea.

4 comentaris:

  1. Que bo aquest gratinat!! doncs jo que em pensava que el forn no ens funcionava i ara resulta que li hem agafat el truc perquè funcioni (és de gas i mai ens funcionava, al final ens agafava por i ho deixàvem estar!) li estem treient molt rendiment!! :)

    ResponElimina
  2. Res de por! La cuina és pels valents!

    ResponElimina
  3. M'encanta! Segur que la faré algun dia!

    ResponElimina
  4. Prova-ho queda boníssim! Petons i que et portin moltes coses els reis!!

    ResponElimina