dijous, 8 de desembre del 2011

saltat d'arròs amb verdures

PLAT COMODÍ

Ràpid i pràctic. Representa que podeu buidar la nevera amb aquelles verdures que us han quedat per allà i encara no heu gastat. De vegades comprem verdura i encara no l'hem feta i ja comença a fer mala cara. Abans que no es pugui aprofitar el millor és que quan obrim la nevera fem cas dels crits que surten de dins: Fes-me que m'estic passant! Ja no sóc la mateixa d'abans! Els dies no passen en va!...
Últimament estic cuinant amb arròs integral, trobo que és més gustòs. L'únic incovenient és que triga més a coure's, la solució és coure'l el dia abans, si no heu de tenir temps. O bé el feu el mateix dia i el feu llarg per exemple que es fa abans.








INGREDIENTS:

2 tasses de cafè d'arròs integral

1 pebrot verd petit

4 alls tendres

1 ceba tendra

6 espàrrecs

6 xampinyons grans

oli, sal i pebre negre


Agafem una olla i la posem al foc amb aigua i sal. Esperem que bulli i hi posem l'arròs integral. Necessitarem 35 minuts perquè es cogui. L'arròs rodó amb 20 minuts en te prou i el llarg també.

Agafem els espàrrecs i els dobleguem, es trencaran per on encara son tendres, per tant la part del tronc no l'aprofitarem, només aprofitem la punta.
Pelem la ceba tendra i els alls tendres i tallem la ceba a llunes i els alls tendres en quatre trossos. Tallem la punta de la cua del pabrots en rodó i traiem les llavors de dins. Tallem el pebrot en tires d'un cm per 5 cms aproximadament. Agafem els xampinyons i els fem a làmines primes.

En una paella amb una mica d'oli hi posem primer els espàrrecs, que costen més de coure, al cap de tres minuts també aproximadament hi posem el pabrot verd i la ceba tendra. Després els alls tendres i els xampinyons. Quan tot plegat ho trobem tou hi posem una mica de sal i pebre negre.

Escòrrem bé l'arròs quan estigui fet i el tirem a dins la paella i hi donem un parell de voltes amb les verdures.

Ens quedarà un arròs ben sec, res d'arròs caldós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada