dilluns, 11 de juliol del 2011

conill al forn

OBRIM LES FINESTRES

Com que no tenim ganes de cuinar, aprofitem el forn al màxim. Engegueu el forn i obriu les finestres perquè la cuina no acabi sent un forn també ella mateixa. L'avantatge del forn és que es fa sol i no hi has de ser davant. Fem un conill al forn. D'acord... ja us he sentit!... si no us agrada el conill ho podeu fer igualment amb pollastre.







INGREDIENTS:

1/2 conill partit en dos trossos

1 tomàquet gran

1 ceba 

1 pabrot vermell

unes boletes de pebre negre

1 got de vi blanc de cuinar

sal, oli i pebre

Quatre ingredients i un resultat boníssim.

Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

Pelem la ceba i la tallem en quatre trossos. Agafem el tomàquet i el partim en quatre trossos també. Traiem la cua i les llavors del pabrot  i el partim en tres trossos.

En una plàtera d'anar al forn i posem el conill, el salem i li posem pebre. Pels costats hi distribuim les verdures que hem trossejat. Ho amanim tot amb un bon raig d'oli, una mica de sal a les verdures i unes boletes de pebre negre.

Ho posem quinze minuts a forn màxim al mig del forn. Quan passi la meitat del temps girem els trossos de conill perquè es daurin de l'altre part.

Un cop passats els quinze minuts hi tirem el vi blanc per sobre i abaixem el forn a 200 º i ho deixem quinze minuts més. Si veieu que encara no està torradet, no molt torrat, ho podeu deixar una estoneta més.

Hem tallat les verdures a trossos grans perquè no se'ns cremin, si les tallessim petites es farien abans que el conill.

Si ho voleu fer amb pollastre s'ha de fer el mateix però substituint el conill pel pollastre. Ah! que ja ho havia endevinat? Perdó, perdó...

7 comentaris:

  1. Una pregunta i si li volem afegir patates, com ho hem de fer? pelades i rentades o només pelades? les tallem molt petites? les fiquem alhora?

    ResponElimina
  2. Que bé!! doncs a mi m'agrada més el conill que el pollastre... a casa només el fem rostit o "a l'ajillo", però provaré de fer-lo així al forn... Quan la meva mare em deixi fer servir el forn clar, perquè ara a l'estiu quan el faig servir rondina una mica... en tot cas el podem fer a la nit i tenir-lo per dinar l'endemà, o fer-lo per sopar amb una amanideta,petons!

    ResponElimina
  3. Si li voleu afegir patates, les peleu i s'han de tallar petites, no com per fer ensaladilla, no cal tan, perquè costen més de coure. Espolseu una mica d'aigua per sobre perquè no es quedin molt seques i es facin millor. Hi ha unes patates petites en bosses que no cal pelar-les i es poden tallar a rodanxes com d' 1cm aproximadament. Amaniu-les també amb oli, sal i pebre. Si les feu en una plàtera a banda del conill com acompanyament no tindreu problemes amb les diferents coccions i tot es farà amb el temps que necessiti independentment. A les patates al forn li va molt bé una mica de romaní per sobre per aromatitzar.
    La veritat és que el forn a l'estiu té el problema que ja hi ha prou escalfor
    a l'ambient com per posar-n'hi més. S'ha d'aprofitar quan no fa tanta calor...
    Un petó

    ResponElimina
  4. Avui e fet aket conill,,,a veure com em sortira

    ResponElimina
  5. Genial!. Fa una olor que hi canten els àngels!. També hi he afegit carabassó que havia de gastar i uns fredolics de conserva... fa una pintaque enamora!. Ens ho menjarem demà acompanyat d'arròs blanc... barrejat amb el suquet que ha quedat estarà boníssim!!!

    ResponElimina
  6. Mmmmm ja sento l'olor. Boníssima idea d'acompanyar-ho amb arròs. Un plat únic ben complet. Petons

    ResponElimina