diumenge, 4 de setembre del 2011

llamàntol bullit amb dues salses

UN DINAR ESPECIAL PER VALENTS

Per valents , sí, i especial perquè no es pot fer cada dia, els llamàntols no son barats que diguem. Els podem comprar congelats però ens perdriem tot el ritual. La gràcia de fer els llamàntols és que estan vius!  Ja us he dit que aquesta recepta només és apte per valents... L'únic que heu de fer amb molta valentia és posar-los dins una olla amb aigua i un parell de grapats de sal, perquè es trobi com a casa.
No voldria ser cruel, però aquest mon és així, els més forts es mengen els més febles, es diu supervivència!
La veritat és que tot i aquesta prèvia és un plat molt fàcil i si teniu algú per impressionar, tipus sogra, sempre quedareu bé.








INGREDIENTS:

2 llamàntols

maionesa

porradell

mantega

all i julivert


Per preparar les salses deixem primer la mantega fora de la nevera durant una bona estona, fins que es pugui xafar amb una forquilla sense dificultat.

Mentrestant fem una maionesa normal i corrent i hi posem porradell ben picat a trossos petits. Ja tindrem una salsa. També es podria acompanyar d'una salsa tàrtara. La trobareu al bloc.

Agafem un all i unes braqnues de julivert i ho fem tot ben picat a una mida molt petita. Quan la mantega estigui tova li afegim una mica de sal i l'all i el julivert. Mantenim la mantega en un lloc calent perquè estigui tova i es desfaci al posar-la sobre els llamàntols. Aquesta mantega també la podem fer servir un altre dia per acompanyar un bistec o un entrecot, queda molt gustosa.

A última hotra bullirem els llamàntols perquè no es refredin.

Tal i com us donin el llamàntol no cal fer-li res, ni esbandir-lo ni res, no el traieu de la bossa de plàstic que s'escapen i l'hauríeu d'anar a buscar al menjador. Només poseu una olla amb aigua amb un parell de grapats de sal generosos i els llamàntols a dins, sense la bossa, és clar! Després poseu l'olla al foc i quan l'aigua comenci a bullir compteu deu minuts i ja estaran.

Se serveixen tallats pel mig amb les dues salses per acompanyar. Per tallar-los pel mig heu de clavar la punta d'un ganivet potent al mig del cap i anar tirant avall tallant pel mig de la cua. Al final acabeu de tallar el cap per la part de dalt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada