dilluns, 26 de setembre del 2011

braç de gitano de patates

OOOOH QUE DIFÍCIL!!

No us ho penseu, no ho és difícil. A més és un d'aquells plats que pots deixar fets a la nevera per l'endemà. Si teniu convidats quedareu bé i no porta molta feina. Explicaré la manera senzilla i la tècnica per no fallar i li heu de perdre la por! De veritat  proveu-ho que és boníssim i la pinta ja la veieu, no?





Aquest està ple del farcit d'ous a la xuqui-xuqui.



INGREDIENTS:

1 sobre de puré de patates

1 llauna de musclos en escabetx

1 llauna de tonyina en escabetx vermell

1 pot de pebrots del piquillo

1 pot d'olives farcides

3 ous grans o 6 de codorniu

blat de moro, enciam o tomàquet al vostre gust


Agafem el puré de patates i seguim les instruccions que posa el paquet per fer-lo. L'única cosa que hem de tenir en compte és posar-hi menys aigua o llet de la que diu al paquet. Hem d'aconseguir un puré de patates compacte, gens líquid. També podeu fer el puré vosaltres mateixos, bullint patates a trossos no gaire grans i xafant-les fins aconseguir el puré, deixant-les molt seques i posant-hi només una mica de mantega. Això ja seria per nota.

Preparem un plàtera llarga per posar el braç de gitano. Un cop fet el puré el deixem refredar fent un rectangle sobre un paper film. El paper film ha de ser molt més gran que el puré i  hem de mirar de repartir-lo regularment, que faci un gruix de menys d'1 cm i que tingui la llargada de la plàtera que tenim preparada. Per estirar el paper film sobre els fogons, aneu-lo desenrotllant mica en mica als mateixos fogons, així no se us doblegarà i quedarà ben llis.

Preparem el farcit esmicolant la tonyina en escabetx, els musclos, els pebrots del piquillo, les olives farcides i els ous durs. En deixem una part per decorar. Un altre farcit que s'hi pot posar és el de la recepta dels ous a la xuqui-xuqui, es fa el mateix sofregit, tot igual i es posa dins el braç de gitano.

Aquí ve la part més complicada: enrotllar el braç. Acompanyant el paper, l'anem estirant per forçar que el braç de gitano es vagi embolicant, anem fent com l'espiral però retirant el paper, només s'embolica el puré, amb el farcit a dins. Quan ja el tinguem tot embolicat, és el moment de passar-lo a la plàtera llarga.

Agafeu el braç amb el paper i el deixeu anar pel costat on teniu poc paper, de forma que la part del final del rotlle quedi a sota i la part llisa a sobre, perquè quedi més bonic al decorar.

Hi posem maionesa per sobre i el decorem amb ou dur, olives, pebrot, tomàquets cherry, el que se us acudeixi.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada