divendres, 8 de juliol del 2011

amanida de patates i salmó

BARS

Aquests bars amb aquelles tapes d'ensaladilla de tots colors... Mmmm. Doncs bé nosaltres també les podem fer. Ja vam començar per l'ensaladilla típica i ara en farem una altra de difrent. És el mateix que amb les amanides, es tracta de barrejar aliments que casin, que s'avinguin o facin contrast, no de fer una cama redonda!!

Aquesta vegada el casament perfecte és el salmó amb la salsa tàrtara. Un dia ho podeu fer només amb torradetes untades de salsa tàrtara i el salmó a sobre, en plan canapé per un bufet. Boníssim ja ho veureu.

Avui ho farem amb patatones i blat de moro. Ja ho veieu els colors també son interessants: el blanc, el groc i el rosa. Tots colors de temporada!








INGREDIENTS:

2 patates grans o 4 de petites

1 llauna de blat de moro

1 paquet de salmó fumat

salsa tàrtara

6 cullerades grans de maionesa (millor feta a casa, teniu la recepta a ensaladilla)

3 cogombres en vinagre

2 cebetes en vinagre

una mica de julivert o anet i una mica de ciboulet

una cullerada de postre de sucre

una cullerada de postre de mostassa


Comencem bullint les patates amb pell. Les posem en un pot amb aigua que les cobreixin i sal i les posem al foc fins que bullin. Les deixem bullint segons el tamany, si les poseu grans us poden tardar 25 minuts si en poseu 4 de petites amb deu minuts en tindreu prou. Quan les punxeu amb una forquilla i les trobeu toves fins al mig de la patata ja estaran fetes. Les deixeu refredar en un bol ple d'aigua freda sense pelar-les. Si l'aigua s'escalfa en poseu més de freda. Quan estiguin més fredes les podeu tallar. Surt a compte fer-ho un dia per l'altre.

Un cop refredades les patates les talleu a dauets petits i les poseu en una plàtera. Hi poseu la llauna de blat de moro ben escorreguda i dos filets de salmó tallats a trossos petits, crec que ja serà suficient, si veieu poc salmó en poseu més.

Si no teniu maionesa feta, la feu, sempre surt més bona que la comprada feta que te molt vinagre. Si us en queda, ràpid, ben tapada i a la nevera, us aguantarà un parell de dies, més ja és perillòs. Poseu tots els ingredients de la salsa tàrtara en un pot batedor i els passeu pel túrmix. Afegiu la salsa a tots els altres ingredients i ho barregeu bé.


2 comentaris:

  1. es una amanida molt facil de fer i molt bona

    ResponElimina
  2. Hola Amparo, i refrescant per l'estiu. Anima't a fer proves amb diferents ingredients, això només és una base però es pot variar d'ingredients. Un petó

    ResponElimina