dilluns, 4 de juliol del 2011

cassola de closques

TENIM CALOR

Plats ràpids que necessitin el menys temps possible d'escalfor. Hi estic d'acord nois! Fa molta calor i no ve de gust estar-se a la cuina. Necessitem plats expréss. Què us semblen unes closques al vapor amb 5 o 10 minuts de cocció màxim?




Aquest dia no tenia navalles, però també es pot fer!



INGREDIENTS:

1/2 quilo de musclos (els de roca no estan tan bruts com els de viver)

1/2 quilo de cloïses

1 dotzena de navalles

un grapat de pinyons

6 avellanes

un ramet de julivert

1 dent d'all petita

oli


Agafem les cloïses així que arribem del mercat i les posem en una palangana on hi haurem posat aigua amb un parell de grapats de sal ben generosos, de tota la mà plena. Deixem les cloïses força temps en aigua perquè es pensin que estan al mar i s'obrin i tregui tota la sorra de dins.

Netegem els musclos, només hem d'estirar la part del fregall que els hi surt i rascar una mica la closca i esbandir-los bé.

Les navalles no necessiten més preparació que esbandir-les una mica.

Posem totes les closques en una cassola una mica fonda. Esquitxem per sobre tres vegades aigua.

Posem tots els ingredients en un pot de turmix i els passem fins que quedi una salsa fina. Tirem la salsa sobre les closques i ho posem al foc amb una tapadora que encaixi ben tapat.

En uns 5 minuts s'hauran oberts totes les closques i ja ho podeu apagar. No ho deixeu massa estona que si no s'endureix el marisc.






1 comentari:

  1. M'ha agradat la salseta amb els fruits secs! normalment els fem a la planxa i amanits només amb una mica d'oli però la propoera vegada hi tirarem salseta d'aquesta, a veure què en diuen!! ;)

    ResponElimina