divendres, 1 de juliol del 2011

amanida amb maduixes

ESTIU TEMPS DE FRUITES

Aprofitem ara que és el temps de fruites diferents. Per què no en posem a l'amanida?  En podem trobar tot l'any gairebé de maduixes però el seu temps és ara. Posem-ne a l'amanida també.
L'amanida ens permet posar en solfa tota la imaginació que tinguem. No ho convertiu en una olla de grills, fem una simfonia, pensem que els gustos es casin entre ells i que hi trobem diferents textures i feu una vinagreta per cada amanida. Avui serà una vinagreta de nous. Ja veureu quina amanida més senzilla i original.






INGREDIENTS:

fulles d'enciam francés o de fulla de roure

1 avocat

maduixes

nous

vinagreta de nous:

6 trossos de nous

1 cullerada de mel

4 cullerades d'oli

2 cullerades de vinagre de módena

sal

Posem l'enciam ben net i ben escorregut, sense gota d'aigua en una plàtera.

Passem tots els ingredients de la vinagreta pel turmix i ho tastem. Si queda espés afegiu una mica d'oli i vinagre, sempre més oli que vinagre.

Barregem l'enciam amb la salsa vinagreta.

Agafem l'avocat i el tallem pel mig. En un dels costats ens quedarà l'òs, amb la punta del ganivet el clavem i així estirem cap enfora el pinyol i el treiem de l'avocat. Amb ajuda d'una cullera comencem per una punta i anem separant la pell de la carn de l'avocat. Ara ja el podem tallar i posar a l'amanida.  És una manera de pelar-lo sense que se'ns desfaci a les mans.

Agafem les maduixes ben netes i les tallem pel mig i les posem també a sobre.

Per últim si volem hi podem posar unes anous trencades a trossos.

4 comentaris:

  1. Una amanida boníssima i molt estiuenca. La vinagreta m'ha agradat molt. L'haurem de provar! ;)
    Petonets!

    ResponElimina
  2. Si fas la vinagreta recorda que en pots fer més quantitat i guardar-la forces dies en un pot de vidre a la nevera. Sempre la tindràs a punt! Petons

    ResponElimina
  3. Ohh m'encanta l'amanida amb maduixes!! la propera vegada hi posaré alvocat també, un dia hi vaig posar gambetes saltejades, també va quedar bona! De vegades faig una confessió, i és que la fruita sola no m'agrada gaire..! ara a l'estiu fresqueta encara, però per no deixar-ne de menjar sempre intento posar-la a les amanides o altres plats... Petons!

    ResponElimina
  4. A mi també m'agrada molt la fruita a l'amanida. He de penjar una amanida amb tot de fruites i mozzarella. Boníssima!

    ResponElimina