divendres, 21 d’octubre del 2016

risotto amb rossinyols

NO ARRIBAVEN

Estàvem mal acostumats, últimament al setembre ja teníem bolets. Aquest any han trigat una mica més a arribar però ja els tenim aquí. De totes maneres penseu que com que aquí consumim molts bolets n'hi ha molta quantitat que ve de fora. O sigui que malgrat que en els nostres boscos no se'n trobin sempre en podrem menjar. Jo aquest any encara no n'he anat a buscar o a caçar com diuen a Girona. Però si que vaig trobar a la fruiteria uns rossinyols que em deien "emporta'ns a casa" i és per això que vaig decidir-me a fer aquest risotto. Teniu altres receptes per fer amb altres tipus de bolets: risotto de carbassa i ceps, macarrons amb camagrocs, espaguetis amb trompetes de la mort, arròs de costella i conill amb camagrocs, patates farcides de carn i rovellons o croquetes de ceps.










INGREDIENTS:

2 tasses d'arròs rodó

1/2 ceba

1/2 porro

200 g de rossinyols

1/2 tassa de cafè de vi blanc

1 tall prim de mantega

100 g de parmesà ratllat

1 tall de pernil

estragó

sal i pebre




Pelem el porro i la ceba. Penseu a fer un tall des del mig de la part verda fins una mica més avall d'on comença a ser blanc per poder obrir les fulles del porro i netejar-lo per dins de la terra que porta.

Ho triturem ben petit amb una picadora.

Netegem bé els rossinyols passant un dit humit per on trobem terra per treure-la. Els tallem una mica, sobretot els que son grans.

Tallem el tall de pernil a trossets petits.

Posem un pot amb un litre d'aigua fins que sigui ben calenta. La volem així per afegir al risotto.

En una cassola que sigui fonda hi posem un fons d'oli i el porro i la ceba. Ho amanim amb sal i pebre  i ho deixem fer a foc mitjà i remenant-ho. Un cop veiem que s'ha estovat i ha canviat de color hi afegim el vi blanc.

Un cop el vi s'ha reduit hi posem els rossinyols. Els amanim amb estragó i els deixem que es facin a foc baix. 

Hi afegim la mica de mantega i l'arròs, deixem que s'impregni bé i veureu que es torna una mica transparent, excepte el centre del gra que encara hi veurem un punt blanc. És el moment de començar a afegir l'aigua.

Afegim poc a poc l'aigua al risotto, a mida que se la va bevent, i hem de remenar continuament l'arròs perquè desprengui el midó que conté. Per això us he dit d'agafar també una cassola fonda, no el podem fer en una cassola plana perquè se'ns evapora molt ràpidament l'aigua.

Hem d'esperar aproximadament uns 20 minuts perquè estigui cuit del tot. Quan hagin passat uns 10 minuts hi afegim el formatge parmesà ratllat. Per decidir d'apagar el foc tastem l'arròs per veure si ja el trobem prou cuit.

Servim el risotto en un plat i hi posem un rajolí d'oli, una mica més de parmesà ratllat i els trossos de pernil per damunt. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada