dilluns, 17 d’octubre del 2016

mongeta tendra amb salsa de cacauets

DE LES MEVES

Ja sabeu que les meves receptes preferides son les que no t'obliguen a estar massa temps a la cuina. Les que pots fer quan arribes a casa i tens pressa, aquestes fan que un dia complicat acabi amb un somriure. La vaig veure en un programa del chef Gordon Ramsay, junt amb el Jaimie Oliver son els meus chefs preferits. Porta un ingredient poc comú com és la mantega de cacauet. Ja sabeu que els americans se'n fan entrepans, per cert n'hi ha un que es fan que porta plàtan i mantega de cacauet, això ja em sembla superempalagós però què hi farem, son els seus gustos. Jo la mantega de cacauet la faig servir per cuinar. Si en compreu un pot s'aguanta a dins la nevera perfectament. I si el voleu gastar podeu fer aquestes receptes: amanida de cranc amb salsa de cacauets o pollastre amb salsa de cacauets. Ben aviat us posaré el saté de pollastre que porta salsa de cacauets també. I si sou creatius segur que la podreu fer servir amb més coses. 








INGREDIENTS:


400 g de mongeta tendra del cuquet prima

1 cullerada sopera curulla de mantega de cacauet

1/2 llimona

2 cullerades petites de sèsam

sal i pebre



Començarem triant les mongetes. Compreu-les quan les veieu ben tendres, s'ha d'aprofitar el moment. De les primes i que no siguin molt grosses que aleshores tenen més fils.

Per triar-les les arrenglerem totes, les ordenem fent que el tros que s'agafa a la mata quedi ben alineat. Amb un ganivet tallem amb un sol tall tariem aquest tros més sec. L'altra punta no cal que la tallem és tendra i no te cap problema.

Un cop triades les netegem amb força aigua.

Preparem una cassola una mica fonda amb la cistella de vapor percoure-les així. Per core-les al vapor posem aigua a la cassola fins que toca just a la cistella, sense que arribi a tocar les mongetes. Les salem una mica per sobre. Tapem perfectament la cassola que quedi la tapa ben ajustada i les posem al foc. Amb uns 20 minuts com a màxim en tindrem prou. Si us agraden al dente les podeu treure abans i tot.

Mentre preparem la salsa. Barregem la mantega de cacauet amb els suc de mitja llimona i dues cullerades soperes d'aigua calenta. Ho amanim amb sal i pebre i remenem fins deixar la salsa ben llisa.

Servim les mongetes calentes o fredes amb la salsa per damunt i hi espolsem una mica de sèsam sobre de tot.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada