dimecres, 4 de maig del 2016

crep de festival de tomàquets

UN GRAN DESCOBRIMENT

Les creps son un gran descobriment. Quan els agafeu confiança les incorporareu a la vostra cuina. ës dels primers plats que jo vaig començar a fer a casa. Vaig trobar una recepta en un bric de llet i des d'aleshores l'he feta servir. Ara ja me la se de memòria. La recepta és per fer la base, perquè després els pots farcir de mil i una maneres, dolços i salats, de tot. Un sopar ràpid, un esmorzar de diumenge. Aquesta presentació és diferent. A veure si us agrada. A la massa també hi posarem un toc de fonoll que l'hi dóna un gust diferent. Mireu altres maneres de fer creps: crep de shitakes i ceps, creps dolces i salades, crep de carbassó i gambes o pastís de creps.






INGREDIENTS:

1 bulb de fonoll

2 tomàquets de pera

8 tomàquets cirerols

1 kumato gran

4 trossos de tomàquet secs en oli

2 culerades de mozzarella ratllada

comí, sal i sucre

Per les creps:

1/4 l llet

125 g de farina

25 g de mantega

2 ous

llavors de fonoll torrades

un polsim de sal

mantega per fer les creps


Primer de tot desfem la mantega en un pot a foc molt baix. En una paella torrem una mica les llavors de fonoll.

En un pot de túrmix batem els ous amb la farina, la llet, la sal i la mantega desfeta. Quan ja està batut hi afegim les llavors de fonoll i ho posem a la nevera perquè necessitem que la massa estigui ben freda per fer les creps.

Traiem la capa més exterior del fonoll i tallem el bulb a làmines ben primes amb una mandolina. Reservem la part del plumero que la farem servir després.

Posem una mica d'oli en una paella, que just cobreixi el fons, el que hi posem no ha de nedar en oli, sobretot. Allà hi afegim el fonoll a foc mitjà que vagi suant i ho amanim amb una mica de sal i de comí. 

Al cap d'uns dos minuts més o menys, quan veieu que el fonoll s'ha estovat una mica, hi afegim els tomàquets cirerols tallats per la meitat i els tomàquets de pera tallats a làmines primes també. Amanim els tomàquets amb una mica de sal i sucre per treure l'acidesa.

Un cop els tomàquets s'hagin desfet i estovat hi posem els tomàquets secs tallats a trossos ben petits i el plumero ben trinxat. Ho barregem una mica i ja podem apagar el foc.

Fem les 3 creps com veureu en aquesta recepta.

Un cop les creps fetes untem una plàtera plana d'anar al forn amb una mica de mantega i damunt hi posem el primer crep. A sobre una mica de la barreja de tomàquets, al damunt una altra crep i de nou la barreja dels tomàquets. Ho tapem amb una altra crep i damunt hi repartim el tomàquet kumato a làmines ben primes i la mozzarella ratllada. 

Ho posem al forn a 180º només encés del gratinador fins que la mozzarella es desfaci.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada