diumenge, 15 de maig del 2016

quinoa amb escopinyes

URGÈNCIA

M'encanten els plats que et treuen d'una situació desesperada. Resulta que tenir una llauna d'escopinyes ens pot salvar la vida per fer un àpat complet.Les escopinyes tene molt de calci és una bona opció de proteïnes. Ja sabeu que al rebost sempre hem de tenir, arròs, pasta, quinoa... aquestes bases que ens serveixen per fer una recepta on hi hagi de tot.  D'això n'hem de tenir sempre perquè no es fa malbé, ho tenim al rebost i ens dona seguretat en un moment d'urgència. Mai no podrem inprovisar res si obrim l'armari del rebost i el tenim buit, és lògic, no? Doncs bé, tenia quinoa a l'armari i no tenia res de tall descongelat, què podia fer? Doncs ara ho veureu. Altre plats improvistas amb coses que tingueu a casa sempre: amanida de patates a la vinagreta, amanida de patates amb all i julivert, amanida de pasta amb llaunes o espaguetis picants.








INGREDIENTS:

1 ceba petita

1 tomàquet madur

2 tasses de quinoa

1 lluna d'escopinyes

4 tasses de brou d peix

julivert

sal, pebre i sucre

brou de peix:

espines

tros de cap de rap

1 tros de congre

crancs i cintes

1 porro

1 pastanaga

1 ceba

1 tomàquet

boles de pebre

fonoll silvestre

oli



Si voleu aprofitar espines de peix que tingueu i fer un brou de peix vosaltres mateixos podeu posar una olla al foc amb un raig d'oli. Hi torrem una mica les espines i els caps i hi afegim totes les verdures: pastanaga, porros, ceba i tomàquet. Hi posem també boles de pebre negre i el fonoll i finalment just ho cobrim d'aigua. Ho deixem bullir 20 minuts i ja estarà.

Pelem la ceba petita i ratllem el tomàquet, penseu que ha de ser ben madur i així us anirà millor per ratllar.

En una cassola alta hi posem una mica d'oli i la ceba tallada ben petita. Quan sigui tova hi posem el tomàquet ratllat i l'amanim amb sal, pebre i un pél de sucre. Un cop veiem el tomàquet ja força reduit hi afegim el brou de peix.

Quan el brou bull hi posem la quinoa i la deixem fer a foc mitjà tapada 15 minuts.

Uns minuts abans d'acabar la cocció de la quinoa hi afegim les escopinyes de llauna ben escorregudes i el julivert picat ben petit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada