dissabte, 5 de setembre del 2015

fritata de patata i salmó

TREURE'N PROFIT

Em vaig comprar unes paelles petites que m'han sortit molt bé i per les truites són ideals. Però a més a més se'ls treu el mànec i es poden posar al forn. Doncs desde que les tinc estic barruntant quina recepta puc fer, que deprés necessiti posar-ho al forn. I ja ho he trobat: una fritata. Les fritates són les truites que fan els italians. Ells les acaben al forn. I també popt ser una manera de fer truita pels que tingueu por de tombar-les, encara que algun dia us hi haureu de posar... Doncs bé aquesta versió de truita de patates amb alguna coseta més a veure què us sembla. Podeu fer truites de tot el que se us acudeixi, jo us dono algunes idees en aquesta entrada de truites per dijous gras







INGREDIENTS:

1 patata grossa

1 ceba petita

1 tros de salmó cru de 100 g

3 ous

porradell

oli

sal i pebre


Pelem les patates i les tallem a discos ben prims, no cal que siguin tan primes com per a fer patates xips.

Les posem en una paella que pugui anar després al forn. Si no en teniu cap ho feu en una paella normal que no passa res.

Posem oli abundant a la paella i hi posem les patates.

Pelem la ceba i la tallem a llunes primes també. Al cap de cinc minuts que tenim les patates a la paella hi afegim la ceba també. Hi posem una mica de sal i ho tapem, volem que se'ns estovi.

Encenem el forn de la part del gratinador a 200º perquè s'escalfi.

Mentre traiem la pell del salmó passant un ganivet prim ben pla per entre la pell i la carn del salmó. No costa gaire de treure. Mirem que no hi hagi quedat cap espina i amb un ganivet gruixut anem tallant el salmó a daus petitets. Amanim el salmó amb sal i pebre i porradell ben trtinxat.

Batem els ous amb una mica de sal.

Un cop la patata estigui cuita hi posem la meitat dels ous batuts, el salmó repartit per damunt i hi aboquem la resta dels ous. Fem una mica d'espai perquè l'ou baixi cap al fons de la paella i ho deixem fins que el veiem quallat de sota.

Si la paella on ho heu fet no pot anar al forn, abans de posar-hi l'ou haureu de canviar-ho a una plàtera de forn, per exemple d'estil quiche que no sigui massa ample.

Ara traiem el mànec, la paella que es pugui, i ho posem al forn a 200º només el gratinador durant 10 minuts fins que veiem que s'ha enrossit de sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada