dilluns, 4 de maig del 2015

wok de tallarines amb cacauets

EL WOK

No és complicat cuinar en un wok. Només hem de tenir en compta unes quantes coses. No sé escassos posant oli, cuinar amb el foc ben alt i no parar de saltar els ingredients dins el wok. L'altre cosa important és que quan comencem a cuinar tinguem al costat tots els ingredients preparats. És una cocció ràpida i si deixem de remenar és quan els ingredients s'enganxem. Hem de saltar continuament els ingredients, volem que tots es coguin per igual. Si respecteu aquestes qüestions no te més dificultat cuinar en un wok. Teniu moltes possibilitats, carn, peix, pastes, verdures... Voleu exemples? wok de calamarswok de vedella ecològicawok d'espaguetis picantswok de col o wok de tallarines. En aquest wok hi posarem una mica d'oli de sèsam que li dona un gust molt especial. Si no en teniu es pot cuinar igualment, però potser sí que teniu un pot de tahin començat, aleshores podeu agafar l'oli que sura per sobre del tahin. Recordeu que el tahin es fa amb sèsam.








INGREDIENTS:

175 g d'espaguetis

1 ceba gran

2 alls tendres

1 gra d'all

1 plat fondo de pèsols (poden ser congelats)

6 llagostins

2 cullerades de cacauets

1 ou

2 cullerades soperes de soja dolça

2 cullerades soperes de soja salada

1 tros com del dit gros de gingebre

1 cullerada de postres d'oli de sèsam (és opcional)

oli


Posem una olla al foc amb aigua i sal per bullir-hi la pasta.

Comencem preparant tots els ingredients.

Pelem els llagostins i els traiem l'intestí, estirant la part negre que te per la part de l'esquena del llagostí.

Pelem la ceba i la tallem a llunes més aviat estretes. Pelem els alls tendres i els tallem a rodanxes.

Batem un ou en un plat amb una mica de sal i el deixem a punt.

Pelem el gingebre i el ratllem. Fem el mateix amb l'all, el trinxem ben petit.

Piquem una mica els cacauets per trencar-los a trossos una mica petits, no cal esmicolar-los del tot.

Quan l'aigua de l'olla que tenim al foc bulli hi posem la pasta i la deixem bullir el temps que indica l'envàs. Mentre es fa la pasta, prepararem el wok.

Comencem posant un raig d'oli al wok. Hi afegim la ceba i després de saltar-la un parell de voltes els alls tendres. Ara hi posem els llagostins. Després posem l'all trinxat, el gingebre i els pèsols hi fem un parell de voltes més i de seguida hi afegim l'ou batut. El remenem donant voltes en rodó, volem que es facin fils d'ou. Finalment hi posem les soges dolça i salada. Hi fem un parell de voltes més i hi posem la pasta ben escorreguda. Ho amanim amb l'oli de sèsam i un cop fora del foc hi posem els cacauets per damunt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada