dijous, 28 de maig del 2015

arròs llarg i arròs salvatge amb llagostins

DUBTES

Realment tinc dubtes de si començar a posar receptes fresquetes o no encara. Passem dos dies amb calor i després de cop torna a refrescar. En fi, després d'aquest petit monòleg d'ascensor sobre el temps parlem de la teca. Doncs us proposo una amanida amb una salsa molt senzilla però efectiva, ja ho veureu. L'arròs salvatge, és un arròs molt llarg de color negre que quan es cou s'obre una mica, te un gust torrat molt bo. A part que queda molt estètic barrejat amb un arròs blanc si el fregiu en oli ben calent, s'infla com crispetes i el podeu posar sobre d'una sopa de peix per exemple. Altres amanides amb arròs que podeu fer: amanida de llenties i arròsamanida d'arròs amb xampinyons o amanida d'arròs amb pollastre i salsa de iogurt.






INGREDIENTS:

6 llagostins cuits

1 tassa d'arròs llarg

1 tassa d'arròs salvatge

1 llauna de blat de moro

1 pot de puntes d'espàrrecs

1/2 got d'oli

4 cullerades de mostassa ancienne



Posem un pot amb aigua i sal a bullir. Necessitarem unes 5 tasses d'aigua. Quan l'aigua bull hi posem l'arròs salvatge. Vol més temps que l'altre per coure. El deixem 7 minuts i després hi posem l'arròs llarg blanc 15 minuts junt amb l'altre. El salvatge necessita una mica més de 20 minuts i l'altre amb 15 minuts en te prou.

Mentre tallem les puntes dels espàrrecs a trossos més petits. Escorrem el blat de moro.

Preparem la salsa barrejant l'oli amb la mostassa ancienne fins que ens quedi amalgamat.

Pelem els llagostins i els tallem a trossos, en podem deixar dos sencers per la decoració final.

Un cop l'arròs cuit el deixem refredar en una plàtera plana perquè ho faci més ràpid.

Quan l'arròs s'ha refredat el barregem amb el blat de moro, els espàrrecs, els trossos de llagostins i ho amanim amb la salsa de mostassa.

Podem omplir un bol amb l'arròs, prement bé, i el desemmotllem sobre d'un plat com si tombéssim un flam i així ens quedarà una forma bonica. Ho decorem amb un llagostí damunt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada