dijous, 4 de desembre del 2014

macarrons amb fonoll

QUÈ ÉS AIXÒ?

Hi ha verdures que ens son estranyes, no hi ha costum de menjar-ne aquí. Això passa amb el fonoll.  Te l'aparença d'un bulb i li surten unes fulles primes que semblen un plomall. És una verdura molt fina i es pot menjar en amanides, ratllada com si fos pastanaga, per exemple i també cuinada. Ja us vaig posar fa un temps una amanida amb fonoll i taronja i avui us posaré un exemple de fonoll  cuinat. Queda finíssim ja ho veureu! M'agrada aprendre a utilitzar aquestes verdures que no ens son tan familiars. Com sempre dic: com més variada sigui la nostra alimentació més rica serà.





INGREDIENTS:

175 grs de macarrons

1/2 fonoll

1 ceba tendra petita

2 tomàquets madurs

1 gra d'all

12 olives negres d'Aragó

1 rajolí de vinagre de Mòdena

oli i sal


Posem una olla amb aigua abundant al foc i un grapat de sal. Quan bulli hi tirem la pasta i la bullim el temps que ens indiqui l'envàs.

Traiem la fulla exterior del fonoll que normalment és més dura. El partim ple mig, l'altre el podem deixar per fer una amanida. Pelem la ceba també.

Ratllem el fonoll i la ceba amb un ratllador manual o en un robot.

Posem una paella al foc amb un fons d'oli. Hi afegim un all esberlat amb un cop per aromatitzar l'oli, després la ceba i el fonoll ratllats. Ho deixem a foc mig fins que s'estovi.

Ratllem els dos tomàquets i els aboquem a la paella quan la verdura s'hagi estovat. Ho deixem fins que el tomàquet es torna més compacte. Podem aprofitar mentre per treure el pinyol de les olives. Sempre és més agradable menjar-se-les sense pinyol.

Un cop el tomàquet està cuit hi aboquem un rajolí de vinagre de Mòdena i ho deixem que es redueixi. Un cop reduir ens quedarà la seva dolçor, no patiu que no notareu gust de vinagre. Això sí no sigueu massa generosos amb el rajolí.

Finalment hi afegim les olives negres i després d'un parell de tombs ja hi podem posar els macarrons. No passa res si en hi va a parar una mica de brou de bullir-los, ja veureu que al foc de seguida es consumeix. Apaguem el foc al cap d'un parell de minuts.

Ho podeu decorar amb una branqueta del plomall del fonoll!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada