dimecres, 31 de desembre del 2014

papillote de llenguado amb herbes

HO VOLEM TOT?

Ho volem tot? Volem un plat per quedar bé i que sigui saludable i ràpid? Aquí el teniu. Aquest llenguado en papillote és perfecte. Si a més voleu que sigui econòmic, que ja hem dit que ho volíeu tot, doncs ho podeu fer amb una orada de ració de les de piscifactoria. Però si és per festes poseu-hi llenguado que un dia és un dia. També el podeu preparar d'altres maneres el llenguado: rotllets de llenguado al forn o a la meunière.







INGREDIENTS:

2 llenguados

1 all

fulles de sàlvia i romaní

salsa de tomàquet a la genovesa:

1 tomàquet de pera

6 olives d'Aragó

1 tomàquet sec en oli

2 cullerades de postres d'oli de la conserva dels tomàquets

sal i pebre


Primer encenem el forn per escalfar-lo a 180º.

Després salpebrem el peix i hi posem una mica d'oli a cada cara. Hi afegim les herbes ben picades si les teniu fresques o senzillament, si les teniu seques de pot, tal i com estan. Feu l'all a làmines i en posem una mica per sobre. Si no us agrada trobar l'all podeu posar-lo d'una manera més subtil. Unteu la part del paper d'alumini amb l'all abans de posar-hi el peix. Per untar-lo bé l'heu de partir primer per la meitat.

Tallem el paper d'alumini d'una mida suficient per embolicar el llenguado. El posem al mig i unim les dues puntes del paper i l'anem doblegant fins que ens quedi ben estret. Volem que quan l'emboliquem ens quedi un paquet hermèticament tancat i aquesta és la manera. Ara anem doblegant les puntes també fins deixar-les arran de peix. Aquest és el secret de la papillote, que quedi ben tancat perquè el peix es cogui amb el seu mateix suc.

Un cop embolicats els posem en una plàtera de forn a 180º durant 10 minuts.

Mentre podem preparar la salsa. Pelem el tomàquet de pera i li traiem les llavors. El tallem a quadrats ben petits.

Tallem el tomàquet en oli a trossos ben petits també. Traiem els pinyols de les olives negres i les tallem petites.

Barregem en un bol els tomàquets amb les olives i hi afegim les cullerades d'oli de la conserva, perquè és un oli ja aromatitzat. Hi posem un rajolí d'oli normal i una mica de pebre i ja tindrem la salsa.

Servim el peix acompanyat d'una salsera a taula perquè cadascú se'n serveixi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada