dilluns, 9 de desembre del 2013

llaminera de porc amb chutney de verdures

VINGA PARAULOTES!

Ja sabeu que m'agrada impressionar-vos amb paraules estranyes. Chutney no és res més que una salsa agredolça de procedència hindú. Els anglesos la varen incorporar sense problemes a la seva cuina. A mi m'encanta la barreja de dolç i salat, i també acompanyar les carns amb dolç. De fet és típic de la nostra cuina tradicional: pollastre amb prunes i pinyons, ànec amb peres... 
Proveu d'altres receptes amb carn i dolç que trobareu al bloc: costella de porc agredolçarellomillo amb salsa de gerdsllom amb salsa de curry dolça.






INGREDIENTS:

1 rellomillo de porc o llaminera

1/2 ceba

1/2 porro

1/2 pastanaga

1 tomàquet

5 cullerades de sucre roig

60 cl de vinagre de vi

1 cullerada de vinagre de módena

2 cullerades de cognac

el suc de mitja taronja


Engeguem el forn a 180º.

Salpebrem la llaminera de porc i la fregim en una paella amb una mica d'oli, quan l'oli estigui ben calent. Només volem que es rossi una mica per tot arreu, no que es cogui. La tombeu de tots els costats i ja està.

Posem la carn en una plàtera petita per anar al forn junt amb l'oli de coure'l i ho tapem amb un paper d'alumini. Ho posem a 150º durant 10 minuts. No renteu la paella que l'aprofitarem per fer les verdures que ens donarà un gustet bó. Quan el tingueu fet traieu-lo del forn i deixeu-lo reposar a fora.

En un pot posem al foc el sucre i els vinagres. Amb uns set minuts tindrà una consistència de caramel, s'haurà espessit.

Mentre pelem el porro de la seva capa exterior, pelem la pastanaga i la ceba i separem la part que utilitzarem per fer la recepta per dues persones, com sempre. Ratllem totes aquestes verdures.

Posem les verdures a la mateixa paella on hem fet la carn amb una mica d'oli net. Just que cobreixi el fons. Posem les verdures ratllades a foc mig. Quan les veiem toves hi afegim el tomàquet ratllat.

En un pot posem al foc fort el sucre i els vinagres. Veureu que amb uns set minuts agafarà una consistència de caramel.

Un cop tingui una consistència de caramel, veure que està més espés, hi posem el cognac i el suc de la taronja i ho deixem reduir uns tres minuts.

Afegir aquest caramel a les verdures i remenar-ho perquè es barregi i apagar el foc. Passar aquesta salsa pel turmix perquè ens quedi una mica més amalgamada. No gaire, no cal que estigui molt fina.

Servim els talls de rellomillo tallats en medallons amb la salsa per sobre.

ATENCIÓ!! Si us sobra salsa guardeu-la a la nevera en un  pot de vidre. És deliciosa per menjar per sobre d'una torrada amb formatge serrat. O amb uns tacos de formatge amb la salsa per sucar-los per fer un bon aperitiu.

2 comentaris:

  1. Sóc molt fan dels chutneys, a casa sempre en guardo com a conserva sempre que en faig. Normalment, de mango, pruna o de tomàquet. El kètxup és un chutney!! Petons

    ResponElimina
  2. I tant, són boníssims! I a més es conserven bé. Petons

    ResponElimina