dilluns, 30 de desembre de 2013

menestra amb oli gustós

COLORINS

M'agraden els plats de verdures amb tots els colors, els trobo molt divertits, però a més a més són molt saludables, cada color de verdura aporta nutrients diferents. Barrejar moltes verdures vol dir fer un bon còctel de vitamines, i no cal anar a la farmàcia.
Com sempre la vida sana també pot ser divertida i en aquest cas no ens avorrirem amb aquest plat perquè és ben gustòs. I potser després de festes ens vindrà de gust fer un plat més suau.
Si no teniu una verdura el podeu fer igualment, no és imprescindible tenir tots els ingredients. Agafeu la idea i adapteu-la com vulgueu.






INGREDIENTS:

1 tros de carbassó

quatre rams de coliflor 

quatre  rams de bròquil morat o verd (per donar un color diferent)

1 porro

1 pastanaga

1 patata

6 mongetes tendres

un grapat de pèsols congelats

tres alls tendres

un grapat de xampinyons o shitakes (si en trobeu són boníssims i ara se'n fan aquí a Catalunya)

1 tall de pernil


Posem una olla al foc amb aigua i sal.

Pelem el porro, li traiem les dues pells de fora i el tallem de dalt a baix sense acabar de partir-lo, des de la part verda. Només volem entrar amb un raig d'aigua fins a dins per poder treure la terra. El tallem a rodanxes.

Pelem la patata i la tallem a quadrats no gaire grans.

Anem separant les flors de bròquil i de coliflor perquè no siguin gaire grans i es coguin alhora del demés.

Tallem les puntes de les mongetes i les tallem a trossos no molt grans.

Rentem bé el tros de carbassó i sense pelar-lo el tallem a quadrats.

Pelem la pastanaga i la tallem a quadrats petits.

Quan l'aigua bulli hi posem les verdures, excepte algunes rodanxes de porros, i les deixem bullir entre quinze minuts i vint, depenent de com us agradin. Fins i tot si us agraden molt al dente es poden deixar menys temps. Quan faltin cinc minuts per apagar el foc hi poseu els pèsols.

Mentre les verdures estan bullint, triem els alls tendres. Els traiem la pell de fora i els tallem en rodanxes. Netegem els bolets i els tallem a làmines primes. Ja veureu que els shitakes no venen bruts, per tant no els mulleu amb aigua, que fan com d'esponja i quedarien massa aigualits.

Posem una paella al foc amb un fons d'oli, penseu que amb aquest oli amanireu la verdura després, per tant ni massa, ni massa poc.

Tirem a l'oli els bolets i els amanim amb sal i pebre. Després al cap de tres minuts hi posem els alls tendres i els porros. Ho deixem tot plegat uns 7 minuts més.

Tallem el pernil a trossos petits i el tirem a la paella i apaguem el foc.

Escorrem bé les verdures i ens les amanim amb l'oli i tot el refregit de la paella per sobre.






2 comentaris:

  1. Tu ho has dit! Un plat molt saludable. Amb la nutrició no s'hi juga! Bon any nou!

    ResponElimina
  2. Molt bon any guapíssima, un petó ben fort!

    ResponElimina