dijous, 17 d’octubre del 2013

cigrons amb rossinyols

"BAGATO"

Baratos, com deia el Cristiano Ronaldo als seus companys, aquest any van molt baratos els bolets! Se'n fan tants que tenim l'obligació d'aprofitar-los per cuinar, aquest any no tenim l'excusa del preu. Atrevim-nos també a cuinar varietats que no haguem fet mai. Per exemple es troben molts rossinyols i a bon preu. Aquesta recepta amb bolets és molt senzilla i segur que us agrada. Els rossinyols aporten perfum al plat, li donen un toc.






INGREDIENTS:

300 grs de cigrons cuits

250 grs de rossinyols

6 alls tendres

porradell  (el porradell són aquelles tires primetes verdes que semblen de ceba, però són brots molt prims)

sal i pebre



Agafem una olla i l'omplim d'aigua fins la meitat i la posem al foc. A sobre hi posem una escorredora amb els cigrons cuits a dins, sense que toquin l'aigua. Només volem que s'escalfin amb el vapor de l'aigua. Ja ho veureu, queden com acabats de bullir!

Agafem els rossinyols i amb el dit mullat anem passant-lo per sobre per treure la mica de terra que puguin tenir, normalment no venen gaire bruts. Talleu el peu dels rossinyols que porten terra. Si en veieu algun molt gran el podeu tallar pel mig o en tres troços.

Pelem els alls tendres de la pell de fora que està una mica més seca i li tallem el final de l'arrel. Els tallem a trossos, en quatre cadascun, per exemple, sense aprofitar tota la part verda.

Agafem una paella i hi posem un raig d'oli, ja ho sabeu que cobreixi el fons només, no cal fer una piscina. La posem al foc i hi posem els alls tendres . Amb el foc alt els donem només un parell de voltes per la paella, perquè es cremen ràpid i de seguida hi afegim els rossinyols. Hi posem una mica de sal i pebre. Quan notem que els rossinyols ja s'han estovat una mica ja els podem treure. Amb uns set minuts en tindrem prou.

Agafem una mica de porradell i el tallem ben picat.

Posem els cigrons en un plat i per sobre els rossinyols saltats i el porradell picat.


3 comentaris:

  1. Són molt bons els rossinyols, acompanyats amb qualsevol cosa!! Amb cigrons t'han quedat molt lluÏts! tot ben groc!

    ResponElimina
  2. Saps que diuen que els aliments que són del mateix color combinen també de gustos? No sé si serà veritat.

    ResponElimina
  3. En vaig menjar a un Restaurant de Sabadell que es diu Rubion? Potser? I ara tinc els ingredients a casa x fer-ne avui que tinc convidats. No tinc alls tendres els posaré normals i una mica de porro que tinc x la nevera també i desfaré un parell de rotllanes de butifarra negra. Veurem!

    ResponElimina