dissabte, 26 d’octubre del 2013

cuscús vegetarià

DE TOT

El cuscus és un plat que desenganyem-nos mai el farem bé. Per això hem d'haver nascut al Marroc i tenir els estris necessaris. Però no per això hem de renunciar a fer la nostra versió. I si pot ser una mica més simplificada millor. Per això utilitzarem llegum cuit, del mercat, és clar, d'una bona parada. O si trobeu una marca de llegum envasat que sigui bona, també us ho deixo fer, va vinga, que no quedi!
Un plat complertíssim. Cereals, verdures, llegum, fruita... no pot ser més complert.
Hem de recuperar els plats únics, un sopar amb això és més que suficient. Però si no n'esteu convençuts us ho complerto amb fruita i làctics. Per postres podeu fer: lassie de mangomaduixes amb llima i mousse de iogurtfruites al forn amb iogurt.






INGREDIENTS:

2 tasses de cuscus

1 carbassó petit

1 pastanaga

1 ceba petita

2 cullerades de sopa de panses

2 cullerades de sopa de pinyons

6 cullerades de sopa de cigrons cuits

1 cullerada de sopa de mantega (ben plena, encara que la mentega surti per dalt no passa res)

1 clau



Pelem la ceba, la pastanaga i el carbassó el podem deixar amb pell si te la pell ben tersa (quan la pell està arrugada o tova ja està passat, no l'aprofiteu).

Ho tallem tot a quadrats petits. Per tallar a quadrats primer en fem tires i després de les tires quadrats.

Posem una paella al foc amb la mantega i sofregim les verduresa foc viu. Recordeu que la mantega només s'ha d'escalfar, no hem de deixar mai que es cremi perquè agafa un gust amargant. Per tant posem la paella al foc i de seguida les verdures. Hi afegim el clau a les verdures.

Quan les veiem cuites hi afegim les panses i els pinyons i traiem el clau. Hi posem una mica de sal i els cigrons. Hi donem un parell de voltes i apaguem el foc.

Posem les dues tasses de cuscus en un bol amb un raig d'oli i una mica de sal. Quan és un raig? Doncs aboqueu l'ampolla i dieu "un", ja està.

Posem quatre tasses d'aigua en un pot al foc. Quan l'aigua bull la tirem sobre el cuscus del bol i el tapem. El deixem així deu minuts.

Finalment barregem bé les verdures de la paella amb el cuscus, aprofitant tota la mantega de la paella.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada