dimecres, 24 de juliol de 2013

sards amb olives negres

EL FORN ÉS PER L'ESTIU

Recordeu que encara que el forn fa calor, és molt pràctic per fer servir a l'estiu, perquè és ràpid i no cal estar cuinant i vigilat. Ho deixes a dins i s'ha acabat. Avui us proposo un peix menys conegut, és el sard, està molt bé de preu i encara són salvatges. Si voleu l'opció de peixos de ració, els que tenen tots la mateixa mida perquè es crien en granges marines, podeu utilitzar també orades o llobarros.
Aquesta recepta de peix té el gust especial que li donen les olives negres d'aragó. Menjar el peix junt amb una ametlla i un tros d'oliva és deliciós ja ho veureu. Proveu altres receptes de peix al forn: orada al forn , salmó amb mantega , papillote d'orada o peix al forn amb musselina d'all .






INGREDIENTS:

2 sards

1 dent d'all gran o dues de petites

1 ramet de julivert

20 ametlles

1/2 got de vi blanc

8 olives negres

oli

sal i pebre


Engeguem el forn a 200 º.

Posem els sards en una plàtera de forn. Els amanim amb sal i pebre i un raig d'oli.

Reservem 6 amtelles per decorar.

Posem les altres ametlles, l'all i julivert i el vi en un pot de trurmix i o passem tot ben triturat.

Ho tirem per sobre el peix.

Posem la plàtera al forn a 200º durant 10 minuts.

Passat aquest temps hi posem les olives negres i ho deixem amb el forn apagat cinc minuts més.

Després d'aquests cinc minuts hem de servir el peix inmediatament, sinó es seguirà fent i quedarà ressec.

Per això us aconsello tenir-ho tot a punt i posar el peix quan aneu a menjar-vos el primer plat, mentre us el mengeu es farà el peix al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari