dilluns, 8 d’abril del 2013

espaguetis amb porros i pernil

ESPAGUETIS SANT ANTONI

El meu amic Josep Mª em va suggerir aquest nom per batejar la recepta, perquè la vaig fer el dia de Sant Antoni. A mi em sembla millor de totes maneres que el títol ja expliqui de què va la pel·lícula, per això l'he batejada com espaguetis amb porros i pernil. Les receptes de pasta no s'acaben mai, se'n poden fer amb tot. Si us agrada la pasta proveu altres receptes de pasta originals i fàcils: pasta a la llimonapasta amb tomàquet i sobrassada , macarrons a la napolitana.







INGREDIENTS:

175 grs d'espaguetis

1 porro gran

1 escalunya o una ceba de figueres

1 ceba tendra

1 cullerada de mantega

1/4 de tassa de conyac

sal

farigola

pebre negre

sucre

1 bric de crema de llet de 200 ml.

1 paquet de daus de pernil



Posem una olla al foc amb aigua abundant i sal. Quan l'aigua bulli hi posem els espaguetis i els deixem bullint el temps que indiqui l'envàs.

Mentrestant pelem el porro i les cebes. Netegeu bé el porro de la terra que pugui tenir a dins. Per fer-ho talleu el porro en creu per la part de les fulles verdes, per tal que s'obrin les fulles i es pugui netejar sota l'aigua de la terra que pugui tenir.

Tallem el porro i les cebes a trossos petits.

Posem una paella al foc amb la cullerada de mantega i una mica d'oli, un rajolí. Ho deixem sofregir a foc lent. Hi posem sal, molt poc sucre, pebre negre i farigola.

Quan estiguin cuites aquestes verdures hi posem el conyac i ho deixem una mica que es reduiexi. Ja veureu que s'evapora.

Quan ja no ens queda quasi conyac hi posem la crema de llet i ho deixem reduir una mica més. La salsa s'espessarà una mica. Hi posem els daus de pernil i apaguem el foc.

Un cop la pasta cuita si veieu que encara no teniu la salsa a punt, podeu posar un bon raig d'aigua freda a l'olla i parar així la cocció i evitar que la pasta es passi. Si l'escorreu i la deixeu massa estona pot passar que se us quedi tota enganxada.

Un cop ben escorreguda la pasta la barregem amb la salsa.


2 comentaris:

  1. M`AGRADIARIA REBRE AL MEU CORREU LES TEVES RECEPTES
    teresaclot@gmail.com

    MOLTES gràcies

    ResponElimina
  2. Mmmm! Quins records italians més bons, Mami.

    ResponElimina