dijous, 18 d’abril del 2013

amanida de crèixens i llagostins

COM MÉS VERD MILLOR

Atenció que només em refereixo a les verdures. Es veu que com més intens és el seu color verd millor, més ferro aporten. Així que els crèixens, en castellà canónigos són molt sans i nutritius. S'han d'amanir a l'últim moment perquè no perdin aquesta textura fresca, son molt delicats.
Avui ho combinarem amb uns llagostins cuits, en podem tenir sempre al congelador de llagostins cuits. Es descongelen en un moment i poden ajudar-nos en un sopar improvitzat. Si us agraden els crèixens proveu aquesta altra amanida:  amanida de crèixens i taronja .







INGREDIENTS:

1 bossa de crèixens

1 pastanaga

10 llagostins cuits

sèsam i pipes pelades

oli i vinagre de mòdena


Reviseu les cues dels crèixens i traieu les que estiguin lletges o tinguin encara part de l'arrel. No cal treure res més.

Si els renteu poseu-hi uns glassons a l'aigua perquè no es panseixin i sobretot no els aixafeu que son molt delicats.

Els escorreu amb centrifugadora i els poseu en una plàtera.

Poseu la pastanaga ratllada per sobre. Peleu els llagostins i els repartiu pel costat.

Ho amaniu amb una mica d'oli i unes gotetes de vinagre de mòdena ben batut en una tassa. Ho poseu per sobre a l'últim moment i hi escampeu el sèsam i les pipes després d'amanir-ho.

Si ho porteu a la feina en un tuper podeu portar l'amaniment a part i posar-lo a última hora.

Les pipes li donen un gust salat molt bó , ja ho veureu.

8 comentaris:

  1. Menjar verdures crues també és molt sa, i no té perquè ser avorrit! Queda demostrat amb la teva amanida!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí. Si t'agraden els crèixens prova també la de crèixens i taronja. Boníssima!

      Elimina
  2. Molt vistosa, original i bona aquesta amanida! ;) M'ha agradat molt i ara que es va acostant el bon temps venen tant de gust receptes com aquesta... boníssima!

    Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'estiu i a l'hivern, una amnida sempre va bé,no? I a més és molt ràpida. Petonets

      Elimina
  3. M encantan tus recetas y con tu permiso m gustaria un dia poder poner alguna de tus recetas el la carte de mi pizzeria. Soy fabian martin

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Fabian, qué ilusión! Pués nada, me entero de tu teléfono y te llamo. Un beso

      Elimina
  4. M'encanten els crèixens, m'encanta la seva textura.

    ResponElimina