dijous, 28 de febrer del 2013

cigrons amb bacallà

JOIES

De vegades en un restaurant de menú descobreixes aquestes joies que val la pena d'incorporar als àpats de casa. Us he deconfessar que a mi em va la mar de bé el bloc, m'ha servit per anar recopilant receptes que vaig fent i d'aquesta manera les puc consultar si ja no recordo de com les vaig fer. Així que avui us presento aquest plagi d'un restaurant que vaig menjar ja fa uns mesos i que tenia pendent de provar a casa.  Un plat molt senzill amb bacallà, fàcil de fer i boníssim. Si us agrada el bacallà proveu l'arròs amb bacallà i carxofes o els bunyols de bacallà no us decebran.







INGREDIENTS:

300 grs de cigrons cuits

200 grs de bacallà  (el podeu comprar remullat i esqueixar-lo vosaltres mateixos)

allioli:

1 ou

1 gra d'all

1 tassa d'oli verge

sal


Si heu comprat el bacallà ja dessalat en un tall només l'heu d'esqueixar. Si heu comprat bacallà esqueixat, us sortirà més car i l'heu de dessalar a casa.

Per esqueixar el bacallà només l'heu d'estripar com si fos un full de paper. Primer li retireu la pell i després l'aneu esqueixant.

Engegueu el forn amb el gratinador perquè es vagi escalfant a forn mig.

Per fer l'allioli poseu tots els ingredients en un pot del turmix. Poseu el turmix a baix de tot i comenceu a batre sense pujar-lo, almenys durant 20 o 30 segons. Després aneu pujant lentament, et voilà!

En un plat individual que pugui anar al forn o bé en una plàtera més gran com preferiu hi poseu els cigrons i el bacallà ben escorregut ja esqueixat ben repartit. Hi poseu l'allioli per sobre.

Ho poseu al forn fins que l'allioli es torri una mica. I ja està!

6 comentaris:

  1. Quina pinta!! Mare meva, aquesta recepta segur que la faig. Al forn i tot! Carai, molt bona idea. Encantada de saludar-te.

    ResponElimina
  2. Hola Marina, benvinguda! Ja ho veus i superfàcil. Un petó!

    ResponElimina
  3. Aquesta la faré Núria, fa molt bona pinta!

    ResponElimina
  4. Bueno, bonito i barato que és el que convé!!! Petonets

    ResponElimina
  5. Aquest diumenge tinc gent a dinar, i els faré aquest plat, surt boníssim i es molt fàcil de preparar.

    ResponElimina
  6. Fantàstic! Jo també tinc gent a dinar i encara no sé que fer!! Crec que miraré de fer alguna cosa fresqueta. Un petó

    ResponElimina