dijous, 4 d’octubre del 2012

rap al vapor amb all i oli de tomàquet

PEIX BULLIT

Ja sabem que el peix bullit fa malalt, però jo us demano que descobriu el peix al vapor. El rap per exemple queda molt bó al vapor, conserva tot el seu gust i la textura queda agradable. Si el feu amb patates i pastanaga amb un raig d'un bon oli ja n'hi haurà prou per assaborir-lo bé. Avui, però, li farem una salsa per acompanyar-lo i que ens quedi un plat menys de malalts.





INGREDIENTS:

2 talls gruixuts de rap

2 patates mitjanes

per l'allioli de tomàquet:

2 dents d'all

1 tomàquet madur petit

unes branques de julivert




Ja sabeu que per coure al vapor necessitem una vaporera. Són molt barates, la podeu veure en el lateral de la pàgina.

Agafem una paella petita i hi posem el tomàquet i una dent d'all gran sense pelar. Ho anirem tombant perquè es torri per tot arreu. Serà com si ho escalivéssim. Ho podeu fer amb flama aguantant amb unes pinces també.

Posem una cassola al foc que tingui una tapa que s'ajusti. Hem de comprobar que la vaporera se'ns hi adapta bé també.

Omplim la part de baix de la cassola d'aigua, el nivell serà fins que toqui el fons de la vaporera, no ens ha de sortir aigua per sobre però tampoc n'hi hem de posar poca. A dins de l'aigua hi posem una dent d'all i una branca de julivert, això donarà un cert aroma al vapor.

A sobre de la cistella del vapor hi posem les patates pelades i tallades a rodanxes primes. Volem que es cogui tot al mateix temps i la cocció del rap és molt ràpida. Ho posem al foc i quan bulli comptem uns 7 o 10 minuts i ja estarà cuit. Per saber-ho destapem i punxem les patates per veure si ja son toves i observem si la carn del rap ja s'ha desenganxat de l'espina.

Mentres fem una maionesa, amb un got no gaire gran d'oli.  Un cop feta hi posem l'all escalivat pelat i el tomàquet també pelat. Hi afegim un parell de branques de julivert ben esmicolades i ho passem tot plegat pel turmix. El resultat és com un allioli suau amb tomàquet. Proveu-la perquè és ideal per acompanyar peix, musclos, llagostins... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada