dijous, 18 d’octubre del 2012

croquetes de botifarra negra

MÉS CROQUETES

Després de les croquetes de pollastre que són els típiques vaig posar al bloc d'altres croquetes no tan vistes com les croquetes de camembert o les croquetes d'espinacs. Avui toca el torn a unes croquetes molt originals. M'encanten les croquetes, perfectes en aperitiu com a primer plat o fins i tot com a plat principal en un sopar. Si les feu quan tingueu temps i les congeleu, és converteixen en una solució per un àpat improvitzat que és molt ràpid de fer.






INGREDIENTS:

200 grs de  botifarra negra

1/2 carbassó

1 ceba petita

3 cullerades de farina

3 gots de llet


Per fer unes bones croquetes sempre hem de seguir el mateix procediment.

Ratllem la ceba i el carbassó (carbassó només en aquest cas de les croquetes de botifarra negra), amb la mida de ratllador gran, no el de formatge. Posem una paella al foc amb una mica d'oli i fem la ceba i el carbassó fins que estigui tou a foc mig. Hi posem una mica de sal.

Mentre tallem la botifarra negra en daus petits.

Quan la ceba i carbassó ja estan tous hi afegim la botifarra i la deixem que es desfaci.

Quan la botifarra està ben barrejada amb la ceba i el carbassó hi posem la farina i li donem un parell de voltes perquè es cogui. Després hi posem la llet i hi afegim sal.

Ara ja és questió de paciència, apugem el foc i anem remenant i remenant, fins que la massa setà tota unida, fins que quan remenem ens ho emportem tot junt. Això vol dir que la farina ja s'ha cuit i hem fet una massa compacte.

Ho traiem del forn i ho deixem refredar. Si ho poseu en un plat pla i ho tapeu amb paper film ho podeu deixar a la nevera per fer les croquetes l'endemà.

Quan la massa estigui freda es poden fer les croquetes. Es fan boletes, o croquetes llargues, com vulgueu. Les passeu per ou batut i després per pa ratllat. Un cop fetes les podeu congelar o fregir en oli abundant que les cobreixi per tot arreu. L'oli ha d'estar molt, molt, calent sinó el que passa és que es desfan les croquetes.

Acompanyades d'una bona amanida, boníssimes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada