dijous, 21 de juny del 2012

amanida siriana de patates

ESPIONATGE

De tant en tant faig de James Bond o de Mata Hari, potser és més adient per mi. M'agrada molt anar als restaurants i descobrir com han fet aquell plat. Aquest és el cas de la recepta d'avui. La vaig menjar en un restaurant siri de Barcelona i em va encantar. És molt senzilla i te un gust refrescant que sorpren. És una amanida original de patates. L'heu de provar!







INGREDIENTS:

2 patates grans

1 tomàquet madur petit

1/2 ceba tendra petita

un bon ram de julivert i menta

1 all

suc de mitja llimona ( si en treu poc poseu-ne una sencera)

oli


Posem una olla al foc amb sal i esperem que bulli.

Mentre pelem les patates i les tallem a quadrats més aviat petits. Quan l'aigua bulli les tirem a dins i les deixem fins que es punxen bé amb una forquilla. El temps dependrà del tipus de patates que siguin.

Ara tallem el tomàquet a daus i la ceba tendra a quadrats petits.

Quan les patates estan cuites hi afegim una mica d'aigua freda per atemperar l'aigua i finalment les escorrem.

Preparem la salsa. Pelem l'all i el posem al morter, el matxaquem bé, ha de quedar ben desfet. Li afegim el suc de llimona i una tasseta d'oli. Ho remenem tot plegat.

Posem les patates ben escorregudes en una plàtera, si no s'han pogut refredar del tot no passa res, encara que estiguin una mica tèbies també son bones. A sobre hi posem el tomàquet i la ceba tallada, ho amanim amb l'oli, l'all i el suc de llimona que teníeu preparat.

Piquem bé la menta i el julivert i ho tirem per sobre, ho remenem tot plegat i ja teniu una amanida  original de patates.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada