dilluns, 23 d’abril del 2012

fricandó de carxofes

SEMBLEN LA RENFE

Tenim les carxofes endarrerides, aquest any han sortit més tard. Com que va fer aquelles gelades, elles prudents, es van esperar a florir. Les que van ser més atrevides ho van pagar car perquè es van gelar. Per tant encara trobem carxofes al mercat i em consta que encara n'hi ha als camps perquè n'he vist.
Avui un plat de fricandó sense carn, us adverteixo que no la trobareu a faltar, queda boníssim. Em reservo la versió amb carn per un altre dia. 





INGREDIENTS:

5 carxofes

2 patates grans

200 grs de pésols congelats bons

1 ceba mitjana

6 cullerades de tomàquet cru triturat de llauna

farina

una tasseta de vi negre

oli, sal i sucre


Pelem les patates i les tallem a quadrats no massa grans.

Triem les carxofes, els traiem les fulles exteriors fins que les veiem més clares i se'ns trenquin al doblegar-les. Tallem tota la part de dalt de les puntes de les fulles, n'hem de treure la meitat de la carxofa de la part de dalt i repelem la part de baix, que no ens quedi cap tros de fulla verda de fora. Si no ho feu així us arrepentireu perquè se us faran fregalls a la boca.

Posem una paella amb oli al foc. Tallem les carxofes en quatre trossos i les passem per farina i les fregim en l'oli, fins que es daurin una mica. Les traiem i les reservem en un plat.

Fregim ara en el mateix oli les patates fins que quedin una mica daurades. Les anem tombant, perquè no ens quedi sempre el mateix tros a sota i així es faran de tot arreu. Quan estiguin les retirem al mateix plat que les carxofes.

Pelem la ceba i la tallem a quadrats petits.

Agafem una cassola i li posem una mica d'oli que hem fet servir per fregir les carxofes i les patates i la posem al foc. Hi tirem la ceba i l'anem remenant. Li afegim una mica de sal i quan es vegi tova hi afegim les cullerades de tomàquet, hi posem una miqueta més de sal i una mica de sucre.

Al cap de cinc minuts el tomàquet ja ha canviat de color i li afegim la tassa de vi negre. Ho remenem bé i hi tirem les carxofes i les patates. Ho barregem en compte perquè s'empapin de tots els gustos i hi afegim els pèsols congelats. Li donem un parell de voltes més i ho cobrim amb aigua. Deixem la cassola a foc mig durant set minuts i ja podem apagar. Assegureu-vos que les patates estan cuites i si està bé de sal abans d'apagar el foc.

Com tots els guisats si reposen una mica estan més bons.

1 comentari:

  1. Aixo te una pinta ummm dema la fare i amb pesols frescs del maresma

    ResponElimina