divendres, 6 d’abril del 2012

entrepà de seitons en vinagre

PER TENIR A LA NEVERA

Si us agraden els seitons en vinagre és un producte per tenir a la nevera, sempre el podeu posar en una amanida o fer-vos un entrepà com aquest. Casa molt bé amb el tomàquet i amb una amanida amb cabdells també.
Ara en podeu trobar d'envasats tipus industrials, però no tots són bons, de vegades estan una mica secs. També en fan a les bacallaneries o peixateries, aquests són els millors. No en compreu molta quantitat, ja que amb el temps es maceren massa i perden el gust i es tornen durs.
Us podeu animar a fer els vostres, no és gens complicat. Demaneu a la peixateria que us triin els seitons en filets. Un cop a casa els esbandiu bé i els disposeu en una plàtera per capes, cada dues capes hi poseu un raig de vinagre, una mica de sal, no gaire, i pebre i un grapat d'all i julivert picat. Aneu repetint l'operació fins a acabar els filets. El vinagre ha de ser de vi i si és de vi blanc millor. El mòdena no és adequat pel seu gustet dolç. 




INGREDIENTS:

4 llesques de pa de motlle integral

12 filets de seitons en vinagre

1 tomàquet verd gran

oli


Agafem els seitons i els posem en un plat i els amanim amb oli abundant. Això farà que es recuperim i s'amoroseixin una mica, o sigui la seva carn es torni més suau.

Mentre tallem el tomàquet a rodanxes fines. Amanim el pà amb una mica d'oli a cada costat, hi posem les rodanxes de tomàquet a sobre d'una llesca i els filets de seitons a sobre. Tapem l'entrepà amb l'altre llesca.

Opcionalment hi podeu posar una mica d'orenga o farigola, sobretot en poca quantitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada