dimarts, 21 de febrer del 2012

flam d'ametlla

POSTRE CLÀSSIC

No sé perquè en posar aquest títol m'ha vingut al cap un postre que era típic abans als restaurants que es deia "pijama". Els que sou joves no el deveu conèixer però els que ja tenim una edat l'haviem vist a les cartes com el postre estrella. Es tractava d'un plat pla amb prèssec i pinya en almíbar, un flam, dues boles de gelat i nata. Com a decoració es posaven dos vanos Rifacli. Era espectacular i la gent s'ho menjava després d'un dinar contundent, no us penseu...
En fi avui us explico un flam, pelat i pelut, sense res més. Us el podeu menjar per postres o tenir a la nevera per berenar. Tampoc engreixa tant com això, si en mengeu un tros petit!








INGREDIENTS:


 1/2 pot de pasta de llet d'ametlla, de la que sembla llet condensada

 1/2 l. de llet (també pot ser llet d'ametlla sense sucre li donareu més gust)

 tres ous

 3 cullerades de sucre

8 ametlles torrades

sucre caramel

Engeguem el forn al màxim per escalfar-lo.

Passem la pasta de llet, la llet, els ous i el sucre pel turmix.

Agafem un motlle gran o uns quants de petits per posar al forn i hi posem un raig de sucre caramel a sota amb uns quants trossos d'ametlles torrades partides. A sobre hi posem la barreja de la llet amb els ous i el sucre.

Agafem una plàtera plana amb aigua i hi posem els motlles a dins. Ho courem al bany maria, que vol dir envoltar-ho d'aigua perquè la temperatura sigui sempre constant i moderada.

Ho posem al forn a 200º uns vint minuts, si teniu ventilador li anirà bé perquè l'esclafor es distribueix per tot arreu. Ho traiem quan veiem que està ters i ja no està líquid.

Els deixem refredar i els desenmotllem per servir-los. Si els voleu guardar a la nevera els deixeu sense desenmotllar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada