dissabte, 18 de febrer del 2012

sopa de poma al curri

OBRIR LA NEVERA I TROBAR UNA COSA CALENTA

Les sopes a l'hivern és el que vé més de gust. Quina il·lusió ens fa quan arribem a casa amb peus i mans gelats i obrim la nevera i trobem un tuper amb sopa per escalfar i amb dos minuts disposem d'un plat calent. Perquè no ens cansem de les sopes, podem fer-les variades, en podem fer de tot.  Mireu aquesta sopa amb poma i api boníssima.







INGREDIENTS:

4 pomes Golden

1/2 porro

1/2 ceba

2 branquetes d'api

curri

sal

oli


Agafem el porro el pelem i el tallem a trossos. Fem el mateix amb la ceba. Tallem l'api a trossos ben petits fins i tot la part de les fulles.

Posem una olla al foc amb un fons d'oli i les verduretes que hem tallat, a foc baix i tapat, perquè es vagin fent i estovant. Ho anem remenant i quan ho veiem ben cuit i tou hi posem una mica de curri, al gust, i una mica de sal. Hi afegim les pomes sense pelar i tallades en 8 trossos. Les deixem tapades que s'estovin. Quan les toquem ja tovetes hi afegim aigua fins que ho cobreixi, no més, sino ens quedarà una sopa aigualida i no interessa.

Ho deixem coure uns deu minuts i ho traiem del foc i ho passem pel turmix. Colem la crema perquè quedi ben fineta. Ho passem per un colador dels fins amb el cullerot donant voltes i prement contra el colador fins que tota la sopa passi i quedi una cremeta ben fina. D'aquesta manera acabem de treure si han quedat trossos de pell o llavors.

Com sempre feu-ne quantitat i guardeu-la a la nevera que aguanta una setmana. El més important és guardar-la a la nevera de seguida, no deixar-la sobre dels fogons que aleshores és quan es fa malbé de seguida.





2 comentaris:

  1. Bonissima la recepta. I això que feia una pinta sospitosa i un olor extrany també, però a la tercera cullerada, una delícia!

    Ideal també per les massanes que estàn més passadetes.

    ResponElimina
  2. Ha,ha,ha, olor sospitosa. ës curiós que a vegades quan cuinem sentim unes olors que després quan tastem el menjar no les notem per res. Jo crec que és millor no aprofitar pomes massa madures per fer-ho de totes maneres. Si vols aprofitar pomes madures pots fer d'altres receptes com el pastís de poma ràpid, rodes de poma, coca de poma i botifarra negra, un smoothie de fruites, poma al forn, confit d'ànec al forn, tatin de poma, paquets de pasta filo de formatge de cabra o un tall rodó al forn. Trobaràs totes aquestes receptes al bloc. Petons!!

    ResponElimina