dimarts, 10 de gener del 2012

entrecot amb puré de moniato a la taronja

CARN SI PERÒ DE MOMENT, LIGHT

Per si encara és massa aviat per menjar un plat guisat de carn us proposo un entrecot fet diferent amb un acompanyament suau. 






INGREDIENTS:

2 entrecots

1 all

herbes aromàtiques (les que tingueu)

pebre negre

2 moniatos

1 taronja

1 cullerada de mantega

oli i sal


Posem un pot al foc amb aigua i sal, just perquè cobreixi els moniatos.

Pelem els moniatos i els tallem a rodanxes i quan l'aigua bulli els posem a dins. Els deixarem bullint fins que quedin tous.

Agafem un pot petit i hi posem una cullerada de mantega i la pela de mitja taronja, només la pell de la part de color taronja, la part blanca és amargant i dona mal gust. Va bé pelar-la amb un pelador de patates, la pell surt molt prima així. Posem el pot al foc però a foc molt suau. La mantega s'ha d'escalfar i agafar el gust de la taronja, no s'ha de coure res, només agafar temperatura.

Agafem els entrecots, millor si són sense ós i els hi fem uns talls molt superficials, en diagonal, primer en un sentit i després en l'altre. Al final ens quedaran uns rombes marcats.

Agafem una fusta de tallar i a sobre hi posem un raig d'oli, sal, pebre, les herbes aromàtiques i l'all trinxat. Encara no teniu l'estri per fer-ho?? Un cop posat tot sobre la fusta ho remenem amb una cullera de fusta perquè quedi tot ben repartit. Hi refreguem els entrecots per sobre de manera que s'impregnin de tots aquests gustos.

Quan els moniatos estan tous els traiem del foc i els escorrem. No passa res si hi queda una mica d'aigua. Els barregem amb la mantega de taronja, sense posar-hi les pells i hi posem pell de taronja ratllada per sobre, de la mitja que encara teniem. Aixafem els moniatos fins a fer-ne puré amb una forquilla mateix.

Fem els entrecots a la planxa, no cal posar-hi oli, els feu al vostre gust, si us agraden més fets o menys.

Els serviu acompanyats del puré de moniato. Es-pec-ta-cu-là! Com deia aquell.

2 comentaris:

  1. Gràcies, té una pinta estupenda. M'encanten els moniatos i ara que torna a ser època buscava alguna recepta com aquesta per fer. Tocarà provar-la!!

    Arnau

    ResponElimina
  2. Fàcil però boníssima, ja ho veuràs. Un petó

    ResponElimina