dimecres, 2 de novembre del 2011

vitello tonato


AQUEST ESTIU S'ALLARGA

Com que veig que encara podem fer receptes de temps de calor us donaré una recepta per menjar carn freda, com si fos un fiambre. També es pot fer quan hem fet un tall rodó i ens n'ha sobrat un tros. El guardem a la nevera i l'anem tallant mica en mica.

Deixeu-vos aconsellar per la vostra carnissera i compreu un bon tall rodó de vedella.






INGREDIENTS:

1 tall rodó d'un quilo ( si sou pocs potser més petit)

1 ceba

1 pastanaga

boles de pebre negre

oli i sal

1 llauna de tonyina 

1 tassa de maionesa


Escalfem el forn al màxim.

Agafem el tall rodó i el salem i el pebrem. Posem en una paella al foc i quan l'oli sigui ben calent hi posem el tall rodó a dins i el daurem per tots els costats.

Mentrestant pelem la ceba i la pastanaga i ho tallem en tres o quatre trossos, depenent de la seva mida.

Agafem una plàtera de forn i hi posem el tall rodó ja daurat. Agafem la paella on hem daurat el tall i per aprofitar tot aquell enganxat del fons hi tirem una tassa d'aigua. Ho posem a la plàtera del tall rodó amb la ceba, la pastanaga i les boles de pebre.

Posem la plàtera al forn i l'abaixem a 220º. Al cap de 10 minuts hi afegim una tassa de vi negre i ho deixem 10 minuts més, tombant el tall perquè es faci per tot arreu. Si la carn no us agrada rosada de dins la podeu posar una estona més. Si no esteu segurs podeu fer una mica de tall i veureu com està per dins.

Quan el traiem el deixem refredar i després el tallem ben prim. Si el vulguèssim menjar calent el portem a taula calent i el tallem allà i fem una salsa amb les verdures i el suc passades pel turmix amb un dau petit de mantega. Si fes falta podríem reduir la salsa si està massa clara, o sigui la deixem en un pot a foc mig que es redueixi.

Però com que ens volem menjar la carn freda esperem que sigui freda per tallar-la i la servim acompanyada de la salsa feta de passar pel turmix la maionesa amb la llauna de tonyina i una mica de pebre. Si us plau la maionesa casolana! Ja sé que em faig pesada, però quan la tingueu dominada no en voldreu d'altre, només necessiteu 3 minuts.

1 comentari:

  1. Aquesta recepta la trobo boníssima, l'he fet alguna vegada i la veritat és que és molt rentable! si em sobra salseta la faig servir per acompanyar altres carns (a la planxa mateix!).

    ResponElimina