diumenge, 20 de novembre del 2011

lluç a la donostiarra

DEU MINUTETS

Teniu deu minuts? Doncs podeu fer aquesta recepta de lluç. Us animo a fer-la, un plat agraït que podeu fer quan tingueu molta gent, quedareu bé i no us haureu de passar un munt d'hores a la cuina. La podeu acompanyar amb unes patates bullides. 







INGREDIENTS:

2 talls de lluç una mica gruixuts

5 alls (un per posar a l'aigua)

una mica de julivert

1/3 got petit de vinagre de vi negre

el mateix got ple d'oli

pebre vermell dolç

pebre vermell picant  (opcional, si us agrada que piqui)

sal


Posem una olla amb aigua, una dent d'all sense pelar i una mica de julivert al foc i a sobre el cistell per fer peix o verdures al vapor. Si no en teniu podeu bullir-lo amb poca aigua i posar-hi també les patates per l'acompanyament tallades no gaire grans perquè es coguin bé. Saleu el peix i les patates i ho tapeu perquè es faci al vapor. Veureu que el peix ja està cuit quan se separi de l'espina i les patates estaran fetes quan es punxin amb una forquilla i estiguin toves. Trigarà uns deu minuts.

Mentre posem una paella petita al foc amb l'oli. Tallem els alls a làmines i els posem a dins quan estigui calent. Afegim el pebre vermell i acte seguit el vinagre. Ho deixem reduir una mica, durant un minut.

Posem les patates i el peix als plats i ho amanim amb l'oli i els alls de la paella. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada