divendres, 14 de gener del 2011

arròs de fruits secs amb costelles de xai






FAST FOOD

Que en anglès vol dir menjar ràpid. Us sembla que aquesta foto te pinta de menjar ràpid? Doncs ho és.
Es tracta d'un arròs amb fruits secs que ens pot servir per acompanyar qualsevol carn o peix fet a la planxa o fregit.
És un plat també que ens pot treure d'un compromís en un dinar o sopar improvitzat. Per ser el rei o la reina dels sopars improvitzats precisament es tracta de tenir sempre una série d'articles en stock. No fer això tan maco que fan a les botigues de Vilanova que quan vas a buscar alguna cosa et responen amb la frase eterna: "Ai no, no me'n queden, ho sento" i afegeixen : "N'haviem tingut, eh?" com si a tu et servís d'alguna cosa saber que aquell taulell havia disposat de l'article que tu buscaves però  quan tu tenies 15 anys... 
Us asseguro que si a casa vostra teniu un rebost ben assortit i no com el magatzem de les botigues vilanovines,  mai hareu de lamentar que vingui algú a casa vostra i no li pogueu omplir la panxa!
Una de les coses que no poden faltar en un rebost són els fruits secs. Per acompanyar una amanida, per fer una salsa d'ametlles, per una picada, per posar al iogurt, per fer una vinagreta... o com en aquest cas per fer un arròs. 


INGREDIENTS:

2 tasses d'arròs basmati

quantitats de fruits secs aproximades per dues tasses:

20 ametlles

20 avellanes

30 panses

15 prunes seques sense òs

10 orellanes

un grapat de pinyons

15 mitges anous

oli

sal

el tall que vosaltres vulgueu que acompanyi l'arròs


Agafem un pot gran amb aigua abundant i sal i el posem al foc fins que bulli. 

Posem una tassa d'arròs per comensal, i penseu que les quantitats de fruits secs són orientatives i que sempre s'han d'adaptar al vostre gust. Ja ho sé Pau i Júlia que no us agraden les panses ni les prunes!, doncs no n'hi poseu que no passa res. També hi ha d'altres fruits secs que no he posat que s'hi podrien posar : nous de Brasil, nous de macadàmia, anacards, figues seques, dàtils, baies de Goji, tot dependrà del vostre gust.

Mentre esperem que l'aigua bulli preparem els fruits secs que farem servir i els posem tots en un bol o un plat.

Quan l'aigua bulli hi posem l'arròs, jo he triat un arròs basmati perquè té poc midó, això vol dir que no es desfà ni queda enganxòs. Necessitarem almenys 20 minuts o més perquè es faci aquest arròs. Si el coem poc és molt desagradable perquè queda massa dur. Tasteu-lo per saber si ja està bé, d'acord?

Agafem una paella, mentre l'arròs està al foc, i hi posem un raig d'oli i tots els fruits secs i els saltegem amb un foc mig. D'aquesta manera tot el gustet dels fruits secs passarà a l'oli. Només ho saltegem una mica, jo diria que com  a molt 5 minuts, remenant continuament perquè no es torrin massa.

Preparem, si voleu, també el tall ja a la planxa i el fem simultàniament. Nois! que a la cuina la simultaneitat ens estalvia molt de temps, sigueu intrèpids i atrevits!

Quan l'arròs ja està cuit l'escorrem ben escorregut i el tirem a dins la paella amb els fruits secs i li donem un parell de voltes perquè els gustos es barregin i quedin ben repartits els fruits secs a dins l'arròs.

Agafem un bol i l'omplim d'arròs i l'apretem amb una cullera. El tapem amb un plat i li donem la volta perquè ens quedi el flam al plat. Al costat li posem el tall que hagueu fet.

Més fast no pot ser! En 25 minuts tindreu tot el dinar fet. El podeu acompanyar amb una bona amanida.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada