dijous, 18 de novembre del 2010

llenguado meunière

ESTRIS BARATOS I INTERESSANTS





Us presento un altre estri. És un platillo volante?!! És una antena parabòl·lica?!! Doncs no, és una cistelleta per posar a dins d'una cassola i coure al vapor. S'adapta a diferents mides. La forma de funcionar és molt senzilla. Omplim el cul d'una cassola d'aigua i hi afegim el que vulguem per donar gust: un all, julivert, un tros de ceba... això només aromatitzarà. lL'aigua mai ha de cobrir els ingredients perquè es tracta de coure al vapor, no de bullir. És que se us ha de dir tot!!



A sobre hi posem la cistelleta i a sobre el producte que vulguem fer al vapor. Es pot fer qualsevol peix, patates, pastanagues, coliflor, espàrrecs... És molt pràctic i molt saludable. I els aliments fets al vapor sempre es poden condimentar amb un oli ben bó o amb una salsa més sofisticada.

Anem a fer un plat típic dels que ens mengem al restaurant i sembla que no els puguem fer a casa. Doncs sí, versió casolana i molt senzilla. Fet encara amb excedents de llimones. Ja se m'estan acabant... L'acompanyarem amb unes patates fetes al vapor. Si no teniu res per fer-les es poden fer bullides. Però ja us podríeu estirar que només val uns 8 euros  la cistelleta ( 20 euros amunt o avall...és broma!!).

 Ja cuideu la vostra peixatera de confiança? Doncs mal fet perquè ara li heu de demanar que us trii el llenguado i us tregui les dues pells. Amb això de les pells hi ha molta controversia, n'hi ha que només en treuen una...





INGREDIENTS:

2 llenguados (tants com persones mengin)

1 cullerada de mantega ( de les de sopa)

1 llimona

julivert

ametlles (opcional)

farina, sal

2 patates  (un all, una fulla de llorer per posar a l'aigua de fer al vapor)

Posem primer les patates, si son petites senceres i si no tallades pel mig, que costaran menys de fer, a la cassola dins la cistella amb l'aigua al fons amb els ingredients tal i com us he explicat. És molt important que la cassola tingui una tapadora que tapi completament bé perquè no se'n vagi el vapor.

Posem una paella al foc amb oli. No siguem rancis que no se'ns farà bé el llenguado. Homeee, no home no, on aneu a parar, no tant que no cal ofegar-lo. Un entremig!

Agafem els llenguados i els enfarinem per un costat i l'altre. Posem una mica de farina sobre un tros de paper d'alumini i passem el llenguado per sobre d'un costat i de l'altre. L'espolsem bé de l'excès de farina perquè no ens caigui a la paella. Fregim el llenguado per un costat i per l'altre, el foc mig i amb paciència que el llenguado li costa de coure's de dins.

Mentre està coent tallarem el julivert a trossets ben petits i laminarem les ametlles si en voleu posar. Si les compreu laminades tot això que us estalvieu.

Un cop hem tret el llenguado posem a dins la paella la cullerada ben plena de mantega i les ametlles si voleu i apartem la paella del foc.

Mentre posem per sobre del llenguado el suc de mitja llimona i el julivert picadet. Finalment hi afegim l'oli de la paella encara calent per sobre, vigilant que no ens hi caigui restes de farina. No aprofiteu el final, deixeu-ne una mica a la paella.

Un cop punxem les patates i ja estiguin toves ja estaran. Si les feu a trossos més petits no trigaran tant a fer-se. O heu de preveure posar-les amb més temps. És qüestió d'organització.

Es serveix el llenguado acompanyat de les patates amb la salsa per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada