dilluns, 11 d’abril del 2016

flam de bledes

ELEGANT

Mireu quin plat tan elegant, oi que fa goig aquesta salsa relliscant per damunt? Doncs a més està boníssim i és molt sa. Aquí teniu una manera diferent de fer verdures, amb falm. Ja us dic jo que si teniu canalla es menjaran les bledes com si res. També ho podeu fer amb espinacs si voleu. Hi ha moltes maneres de fer les verdures a part de fer-les bullides. Mireu això: amanida de patates i bledes amb llagostins, croquetes d'espinacs, pastís d'espinacs, pastís de bledes o penques de bledes amb xips i puré de patates morades.






INGREDIENTS:

1 manat de bledes

1 manat d'alls tendres

1 bric de llet

3 ous

100 g de formatge d'ovella ratllat

1 tassa de llet

8 nous de Macadàmia

oli

sal, pebre i nou moscada



Encendre el forn a 200º.

Triem els alls tendres els traiem la pell de fora i els tallem a rodanxes fins arribar a la part verda. Pelem la part verda de les fulles de fora i podem aprofitar un tros més de l'interior de la part verda a rodanxes també.

Tallem les bledes a tires ben estretes fins al tronxo. El tronxo el podem aprofitar per alguna altra recepta. Les posem en remull perquè quedin ben netes. Si convé tornem a canviar l'aigua perquè no hi quedi res de terra. No costa tant fer dos canvis i ens assegurem que a les bledes no hi queda gens de terra. Les escorrem bé.

En una paella gran hi posem un rajolí d'oli i els alls tendres. Els donem un parell de voltes a foc suau fins que veiem que s'han estovat i hi afegim les bledes i apugem el foc. Ho amanim tot amb sal, pebre i nou moscada. Ho anem remenant i ho deixem fins que es beuen el seu suc. O sigui que s'acaba evaporant. Quan quedin seques apaguem el foc.

Mentre tenim les bledes a la paella en un pot batedor hi posem els ous, la crema de llet, les nous de Macadàmia, la sal, el pebre i nou moscada. Ho batem tot plegat.

En un bol posem les bledes amb els alls i el batut dels ous perquè es barregi tot plegat.

Untem les flameres amb una mica d'oli i les espolsem de farina. Utilitzarem 4 flameres individuals que siguin una mica grosses.

Omplim les flameres i busquem una plàtera plana on hi càpiguen i que sigui una mica fonda. Omplim la plàtera fins a menys de la meitat i hi posem les flameres dins.

 Ho deixem al forn a 200º durant uns 25 minuts. Si teniu la funció ventilador en el forn la hi poseu, d'aquesta manera la calor es distribueix per igual i no es cremen de sobre.

Posem la llet al foc en un pot i hi afegim el formatge ratllat i una mica de sal, molt poca. Ho remenem fins que s'espessi una mica i apaguem el foc.

Servim els flams en un plat amb la salsa per sobre. Per posar els flams al plat passeu un ganivet per tot el voltant dels flams i poseu-hi un plat damunt, tombeu el plat i el flam, de manera que el piqueu una mica del fons perquè s'acabi de desprendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada