dijous, 7 d’abril del 2016

crema de carxofes

LES MEVES OBSESSIONS

Fa dies que tenia ganes de fer una crema de carxofes, però tenia els meus dubtes. Volia posar la recepta abans que passès el temps de les carxofes. Ja sé que aquest hivern no he posat gaires sopes al bloc, però és que tampoc ha fet molt de fred. Feia dies que hi donava voltes a veure com la feia: Hi posaria més verdures? Quin gust de fons volia que tingués? Què hi podia posar, all, porros, ceba? Finalment se'm va ocòrrer posar-hi alls tendres de fons i després les carxofes. A sobre com a topping vaig pensar de posar-hi pinyons torrats. Ho vaig provar i èxit total. Trobo que la combinació queda molt encertada. Espero que us agradi quan la proveu. Si us agraden les carxofes també podeu fer: carxofes amb anxoves, carxofes confitadespasta petita amb carxofes o macarrons amb carxofes.







INGREDIENTS:

2 manats d'alls tendres

8 carxofes

3 cullerades de pinyons

oli, sal i pebre


Pelem els alls tendres. Els traiem la pell de fora que stà més seca i tallem la part de baix i el tros més verd de la part de dalt. Quan tenim la part blanca triada la tallem a trossos petits. Aprofitarem la part blanca per tenir un gust més dolç dels alls, la part verda té un punt més amarg.

Posem una olla al foc amb un fons d'oli i hi posem els alls tendres a trossos. Ho deixem a foc molt baix, volem que els alls quedein ben tous i confitats i no es recremin gens. Si els enrossim també notarem un gust una mica amarg i no volem.

Triem els carxofes, els traiem les fulles de fora fins a trobar que son tendres, ho notarem perquè es parteixen quan les dobleguem. Tallem la part superior de les fulles que son més verdes i més dures, gairebé fins la meitat. Un cop tenim els cors de les carxofes que és la part més tendre, les tallem a làmines primes. Si no les trieu bé ens trobarem fregalls a la boca, perquè les fulles de les carxofes que no son tendres son molt fibroses.

Les afegim a l'olla amb els alls tendres quan els notem ben tous, gairebé que es desfacin. Les amanim amb sal i pebre i tapem l'olla perquè es vagin fent a foc baix, que s'estovin.

Quan les veiem toves hi afegim aigua fins a cobrir-les i és el moment de posar el foc més fort fins que l'aigua bulli. Un cop l'hem portada a ebullició abaixem una mica el foc i deixem la sopa fent-se uns deu minuts.

Mentre en una paella sola, sense oli hi psoem les pinyons amb el foc baix. Anem remenant perquè es tombin de tots costats i es torrin per un igual. Apaguem el foc quan veiem que s'han enrossit.

Passem la sopa pel túrmix per obtebir-ne una crema ben fina. Paciència, ppasseu-ho força estona fina que la veieu fina.

La servim amb els pinyons per damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada