dilluns, 8 de juny del 2015

pasta paglia e fieno

HERBA I PALLA

Aquesta és la traducció de paglia e fieno. És el nom que rep aquesta pasta italiana que barreja tallarines de color groc i verd. Les tallarines verdes es fa afegint espinacs cuits a la massa per fer la pasta. Veureu que és diferent és una pasta que porta també pa fregit que fa un contrast amb la textura tova de la pasta. Si sou amants de la pasta podeu provar de fer altres salses com: tallarines a les herbes,  espaguetis amb llagostinsespaguetis amb porros i pernil o espaguetis pesto e pomodoro. Hi ha moltes possibilitats de preparar la pasta. En aquest bloc hi trobareu 62 receptes de pasta.








INGREDIENTS:

175 g de pasta de paglia e fieno

1 cullerada de pinyons

2 llesques de pa

1 gra d'all

sàlvia

fonoll

pebre negre

oli i sal



Encenem el forn i posem una olla al foc amb aigua abundant i sal.

Tallem les llesques de pa a quadrats petits i les posem en una safata plana del forn. Les amanim amb una mica d'oli  i la sàlvia trinxada ben petita. Els posem al forn a 100º amb el forn encès de dalt i de baix i la plàtera posada al mig. Els traiem quan els veiem ja torrats, necessitarem uns 7 minuts.

En una paella hi posem un rajolí d'oli i un gra d'all aixafat. Quan l'all s'ha enrossit una mica i ha deixat anar el seu aroma a l'oli hi posem els pinyons. Els remenem durant un minuts i apaguem el foc. Ens quedaran una mica torrats.

Quan l'aigua bull hi posem la pasta i la fem el temps que indica l'envàs. Ja veureu que si heu comprat pasta fresca bullint-la de tres a cinc minuts en tindreu prou per coure-la. Si és eixuta necessita més temps.

Pareu la cocció de la pasta amb un bon raig d'aigua freda i l'escorreu.

Barregeu la pasta amb l'oli i els pinyons, el pa torrat i fonoll fresc trinxat per sobre. Ho acabeu amb una mica de pebre negre mólt al moment.



2 comentaris: