dijous, 25 de juny del 2015

musclos farcits

SANT SEBASTIÀ

Hi ha plats que et transporten immediatament a records de fa molt de temps. Aquest és el cas d'aquests musclos farcits. Els vaig menjar anant de "pinchos" per Sant Sebastià, acabada de casar! O sigui que ha plogut mou des d'aleshores. Mai no els havia provat de fer a casa i la veritat és que va ser un èxit. Creieu-me que no son  complicats i van bé en aquests casos de no tragar els musclos. Moltes vegades és la textura el que no agrada i en canvi així es mengen sols, son boníssims! De fet és com fer unes croquetes de musclos. Omples les closques amb la pasta i les arrebosses i les fregeixes. Ja ho veureu. Voleu veure més croquetes? Proveu aquestes: croquetes de cepscroquetes de botifarracroquetes d'espinacscroquetes de pollastre o de peix o croquetes de camembert.






INGREDIENTS:

1/2 quilo de musclos

1 ceba molt petita

2 cullerades de tomàquet triturat

2 cullerades de farina

1 got petit de llet

1 rajolí de conyac

1 ou

pa ratllat

sal i pebre

oli



Comencem rentant bé els musclos. No cal rascar-los molt, només esbandir-los bé. Després ja aprofitarem les closques més netes.

Els posem dins una cassola i els esquitxem damunt amb una mica d'aigua. Tapem amb una tapa que quedi ben tapat i ho posem al foc. Només amb la mica d'aigua que hem esquitxat i la mateixa que tenen ells dins farà que un cop al foc s'obrin amb el vapor generat a l'interior. Un cop les closques obertes apaguem el foc. En tindrem prou amb uns 5 minuts. Un cop fets guardeu el caldo que hauran fet.

Pelem la ceba i la tallem a trossets molt petits. Posem una paella al foc amb oli que cobreixi just el fons. Hi posem la ceba i la deixem que s'estovi bé a foc mitjà.

Mentre traiem els musclos de la closca i els traiem el viso. El viso és aquell fregall que tenen. L'estirem amb dos dits i amb l'altre ma agafem el musclo. Ja veureu que surt fàcil. Un cop els musclos nets els tallem ben petits.

Quan la ceba ja està cuita hi posem les cullerades de tomàquet i el deixem uns minuts. Ho amanim amb sal i pebre. Hi posem el conyac, un rajolí, i deixem que es redueixi. Després hi afegim els trossos de musclos. Donem un parell de tombs que es barregi bé i ja hi podem afegir la farina.

La farina s'ha de coure, el que vol dir que l'hem de deixar un minut abans de posar-hi el brou. Hi posem el brou dels musclos i el got petit de llet. Ara ho deixem que es vagi fent i espessint.

Traiem la pasta del foc quan veiem que és tota una, que es mou tota a la vegada, s'ha unit i ha quedat una massa sencera. Es necessita paciència en aquest moment.

Un cop feta la pasta l'estenem en un plat, la tapem amb paper film i la deixem refredar. El paper film ha de tocar la pasta, ho fem perquè no s'hi faci crosta a sobre.

Mentre preparem les closques que voldrem farcir. En necessitarem una mica més de la meitat. Les que veiem més netes i senceres son les que utilitzem.

Batem un ou en un plat fondo i preparem dos trossos de paper d'alumini. En un hi posem farina i en l'altre hi posem pa ratllat. Ho necessitarem per arrebossar els musclos.

Un cop la pasta ja refredada farcim els musclos amb una cullerada a sobre de cadascun. Li donem forma a la massa perquè quedi tot ben posat sobre de la closca.

Els arrebossem primer en farina, després els passem per ou batut i finalment els arrebossem amb pa ratllat. Quan els tenim així els podem congelar per tenir-los a punt i fer-los en un dia d'urgència i necessitat. Veureu quina il·lusió us farà poder-los treure del congelador i tenir el sopar a punt en 5 minuts.

Si els volem fer el mateix dia posem una paella amb força oli al foc. Un cop estigui ben calent hi posem els musclos. Primer una mica per la part de la closca i després pel cantó del farciment.

Els podem servir amb una mica d'amanida.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada