dilluns, 13 d’abril del 2015

puré d'albergínia amb pa pita

COMODITAT

Hi ha menjars que compro fets, per dues raons: una perquè els he trobat de molt bona qualitat i l'altre perquè et treuen d'una urgència en cas de poc temps. Un d'aquests productes ja cuinats que compro és l'escalivada. He trobat una parada al mercat que la fan ells mateixos i està espectacular! Avui cuinarem amb albergínia escalivada un puré d'albergínia o babaganoush, plat dels països del mediterrani oriental. L'acompanyarem de pa pita, que és un pa molt primet que s'infla i queda buit de dins. En podem comprar de fets i tindrem aquesta recepta feta en un moment. Podeu provar també del mediterrani oriental aquestes altres receptes: humusamanida de cogombreamanida de patates o pollastre amb magrana







INGREDIENTS:

2 albergínies escalivades

3 cullerades de postres de tahin

3 cullerades de postres de vinagre de vi blanc

3 cullerades de postres d'aigua

3 cullerades de postres d'oli

1 all molt petit

sal i comí mólt


Encenem el forn a 200º.

Amanim el pa pita amb oli i orenga per un costat i l'altre. Agafem paper vegetal, el mullem i després l'escorrem.

Emboliquem el pa pita amb el paper humit i quan el forn sigui calent el posem a dins.

Mentre posem tots els ingredients dins d'un pot de túrmix i ho triturem fins a aconseguir una pasta homogénia.

Posem els pans dins del forn de 5 a 10 minuts, només per escalfar-los.

Ens mengem la pasta d'albergínia pescant-la amb un tros de pa de pita calent.

També podeu fer l'albergínia escalivada vosaltres. La unteu amb oli tota sencera amb les mans i la poseu al forn a 220º durant uns 20 minuts. Quan la traiem l'emboliquem en un parell de fulls de diari i quan sigui una mica més freda la pelem. No és complicat, ja ho veieu. Ara l'escalivada autèntica es fa a la brasa que és quan li queda aquell gustet fumat tan bó.




5 comentaris:

  1. és molt bo, el babaganoush, i ara que s'acosta el bon temps encara ve més de gust! Jo la faig a casa, l'escalivada, tot i que reconec que porta feina, sí! I trobar-la bona a prop de casa val la pena!! Petons

    ResponElimina
  2. Jo també en faig i fins i tot li poso al meu xicot dins l'entrepà, és deliciós!
    Anna

    ResponElimina