dimecres, 8 d’abril del 2015

macarrons gratinats

CONTROVÈRSIA

Això del gratinat sempre porta controvèrsia, els partidaris i els que no ho son. N'hi ha que els agrada molt el formatge i en son partidaris. N'hi ha d'altres que no, però tot i amb això son capaços de menjar-se aquests macarrons apartant-ne le crosta de sobre. Si a casa sou partidaris de no-gratinat us podeu preparar aquests altres macarrons. També podeu fer altres versions més sanes amb verdures com: macarrons amb fonollmacarrons amb carxofesmacarrons amb coliflormacarrons amb bledes o  macarrons amb espàrrecs i alls tendres. I Si no voleu una versió tan vegetariana dels macarrons podeu provar també aquestes: macarrons amb confit d'ànec o macarrons a la napolitana. I ja que us hi poseu per fer aquest macarrons gratinats en podeu fer quantitat i guardar-los en un tuper per un altre dia. Bon profit!






INGREDIENTS: (per a 4 persones)

350 g de macarrons

250 g de carn picada

1 ceba

1 llauna de tomàquet triturat

1 tros de branca d'api

1 all

1 tassa de café de vi negre

1/2 l de llet

1 cullerada sopera de farina

1 cullerada sopera de mantega

100 g de formatge Emental ratllat

orenga

sal, pebre negre, sucre i oli


Pelem la ceba i la tallem a quadrats petits. Tallem l'api, després d'estirar-li els fils, a quadrats petits també. Trinxem l'all ben petit.

Posem en una paella un fons d'oli i hi posem la ceba, l'api i l'all. Ho deixem a foc baix i ho salem una mica.

Mentre podem posar una olla al foc amb aigua abundant i sal per bullir els macarrons. Quan l'aigua bulli els posem dins i els deixem el temps que indiqui l'envàs. Després, fora del foc,  per parar la cocció hi posem un bon raig d'aigua freda perquè no se'ns passi la pasta.

Un cop la ceba estigui transparent i ben tova, hem de tenir paciència necessitarem 10 minuts, amb el foc baix hi posem la carn trinxada i la remenem perquè es faci tota fins que ja no quedi ni un tros de color vermell. Aleshores hi podem afegir el vi negre i apujar una mica el foc.

Quan el vi s'ha evaporat hi podem posar la salsa de tomàquet. Abaixem una mica el foc i hi posem una mica de sal, sucre i orenga. Deixem la salsa almenys 15 minuts.

Posem un pot al foc amb la llet perquè s'escalfi bé. Si fem la beixamel amb la llet ben calenta no trigarem tant.

Agafem un altre pot i el posem al foc amb la mantega. Un cop s'ha desfet hi afegim sal i pebre i hi posem la farina. Deixem que la farina es cogui una mica sense parar de remenar. Alehores hi podem anar afegint la llet calenta remenant sempre perquè no se'ns facin grumolls. Un cop afegit l'últim raig de llet ho remenem fins que arrenqui el bull i ja ho podem parar. Hi afegim la meitat del formatge i ho tornem a remenar.

Escorrem els macarrons ben escorreguts i els barregem amb la meitat de la beixamel.

En una plata d'anar al forn hi posem una capa de macarrons, una de la salsa de la carn i una latra vegada macarrons, una altra vegada salsa i acabem amb una capa de macarrons. Per sobre de tot hi tirem la beixamel i el formatge ratllat.

Ho posem al forn només amb el gratinador fins que veiem que la capa de formatge es torra una mica.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada