divendres, 30 de gener del 2015

patates al forn

COLORS

Ja sabeu que sóc fan dels colors als plats. M'agraden les receptes acolorides, el color a les amanides, a la pasta, als postres. L'altre dia el meu fill em va enviar una crema de coliflor, feta amb coliflor morat. Li va quedar d'un color lila llampant, que semblava que fos pintura de paret. Ho hauré de provar! 
Per això en aquestes patates al forn hi vaig posar les cebes vermelles, per donar-hi aquest toc de color. Aquestes patates les podeu menjar com a primer plat o com acompanyament de pollastre, carn o peix a la planxa. Teniu altres acompanyaments que podeu provar també arròs amb fruits secspatates gratin o patata i carbassó fregit.








INGREDEINTS:

2 patates grosses

1 ceba vermella (és opcional, també poden ser cebes tendres)

4 grans d'all

1 fulla de llorer

1 branca de romaní o romaní sec trinxat

3 cullerades soperes de vinagre de Módena

oli, sal i pebre


Posem una olla al foc amb aigua i sal. La farem servir per bullir les patates primer. D'aquesta manera no necessitem tanta estona de forn.

Pelem les patates i les tallem al llarg en quatre trossos. Un cop l'aigua bulli les podem a dins i les deixem bullir uns 7 o 8 minuts.

Encenem el forn perquè s'escalfi i preparem els altres ingredients. Talleu la fulla de llorer en trossos per poder-la repartir per la plàtera. Aixafeu els grans d'all perquè deixin anar el seu aroma. Poseu les tres cullerades de vinagre en una tassa.

Peleu les cebes i talleu-les a llunes no molt grosses.

Un cop les patates bullides les podem en una plàtera d'anar al forn i hi repartim els alls i la fulla de llorer i el romaní. Si el tenim fresc tallem la branca per repartir-la, si tenim el romaní sec l'espolsem per damunt.

Ho amanim amb un bon raig d'oli, sal i pebre i finalment hi repartim el vinagre per damunt.

Ho deixem al forn a 150º durant 20 minuts. Si tenim la funció de ventilador la hi podem posar.





2 comentaris: